SAH / CAMPIONATUL MONDIAL DE AMATORI 2013, Iasi, 21-30 aprilie

CAMPIONATUL MONDIAL AMATORI LA SAH este o competitie organizata sub patronajul Federatiei Mondiale de Sah (FIDE), Federatiei Europene de Sah (ECU), Federatiei Romane de Sah, Primariei Municipiului Iasi si Fundatiei Sportului Iesean de catre Asociatia Judeteana de Sah Iasi, cu ajutorul oferit de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi, Hotel Moldova si C.S. „Politehnica” Iasi si a partenerilor media locali si nationali.

În aprilie 2013, Iaşul va găzdui Campionatul Mondial de Şah pentru amatori, eveniment care va aduna sportivi din Rusia, Egipt, Peru, Columbia, Kuweit, Israel, Turcia, Moldova, Tunisia, Africa de Sud, Ungaria şi Bulgaria.

După succesul din vară cu organizarea Campionatului European de Tineret pe echipe şi acordarea Campionatului Mondial Şcolar, 28 aprilie – 6 mai 2012, şahul ieşean a mai primit o confirmare prin acordarea în 2013 a Campionatului Mondial de Amatori, ce se va desfăşura în luna aprilie. Am ţinut să organizăm această competiţie de mare anvergură deoarece noi avem tradiţie în Iaşi prin cele două ediţii anuale Şah în cartiere şi prin participarea cu rezultate foarte bune a lui Ştefan Pârlog la Campionatul Mondial din 2009”, a declarat Vlad Ungureanu, secretar general AJS Iaşi.

In luna noiembrie 2012 s-a deschis campania de inscriere la Campionatul Mondial de Sah Amatori, ce se va desfasura la Iasi, in perioada 21-30 Aprilie 2013. La startul competitiei se pot alinia toti sahistii cu ELO < 2000, deja jucatori din Olanda, Romania, Elvetia, Singapore si Cipru anuntandu-si participarea.

Termenul limita pentru inscriere va fi 4 Martie 2013, conform regulamentului competitiei.

CINE PARTICIPA

Grupul ţintă principal: 300 sportivi „amatori”, din toata lumea, campioni nationali (masculin si feminin) la categoria ELO < 2000; estimam participarea unui numar de 300 sportivi din peste 50 tari.

LOCATIE

Loc de desfăşurare: Competitia se va desfasura in perioada 21-30 aprilie 2013, in Sala Polivalenta din Iasi sau la Palas, intre orele 15.30 – 20.00.

REGULAMENT

  • se vor juca 9 partide, sistem elvetian, in comun baieti si fete;
  • timpul de joc este de 1h 30 minute cu bonus 30 secunde/mutare pentru fiecare participant (aproximativ 4 ore/partida);

Campionatul mondial de şah a debutat azi: primarul si ministrul Sporturilor au avut prima mutare

Campionatul mondial de şah a debutat astazi la Iaşi. Asociaţia judeţeană de şah organizeaza în parteneriat cu autorităţile locale o nouă ediţie a competiţiei care se va remarca printr-un număr record de participanţi.

Campionatul mondial de şah a debutat azi: primarul si ministrul au avut prima mutare

Citește mai mult: www.ziaruldeiasi.ro

INFO

ajsiasi.ro/

Pe aceeaşi temă:
fix campionat sah

Campionat de sah la Cafeneaua FiX

Ultimele articole publicate:
Stand Up Paddle Spellground Festival 12-14 August Constanta - Navodari

Sporturi nautice și petreceri pe yacht la Spellground Festival

viva la playa

Viva la Playa @Apollo Summer Lounge

vunk-sari

Kangoo Jumps cu Vunk pe cel mai recent single al lor, “Sari”

pokemon lure module

Pokemon GO – 3 ore de Lure Module #1

Lasa un comentariu