SAH – Campionate mondiale la Iasi

Competitii de sah la Iasi

Campionat Mondial in 2013 la Iasi!

Dupa succesul din vara cu organizarea Campionatului European de Tineret pe echipe si acordarea Campionatului Mondial Scolar – 28 aprilie – 6 mai 2012, sahul iesean a mai primit o confirmare prin acordarea in 2013 a Campionatului Mondial de Amatori in aprilie 2013. Organizarea acestei competitii vine datorita traditiei (doua editii anuale a “Sah in Cartiere” -au regulamente similare) si participarii cu rezultate foarte bune: Stefan Parlog – Campion Mondial 2009.

Campionatul Mondial Scolar la Sah

Pe 15 noiembrie incep inscrierile la Campionatul Mondial Scolar la Sah ce se vor intinde pe perioada a 4 luni

Pe 15 noiembrie incep inscrierile la Campionatul Mondial Scolar ce se vor intinde pe perioada a 4 luni, iar in zilele ce vor urma va fi invitat  la Iasi presedintele Federatiei Internationale de Sah (FIDE) Kirsan Ilyumzhinov, fost sef de stat, sa fie prezent la Festivitatea de deschidere din 28 aprilie 2012. Pana acum deja au confirmat prezenta delegatii din Rusia, Egipt, Peru, Columbia, Kuweit, Israel, Turcia, Moldova, Tunisia, Africa de Sud, Ungaria si Bulgaria.

Evenimentele sahistice continua la Iasi: astfel duminica 6 noiembrie, la ora 10, in Era Park va avea loc Simultanul de Sah ”Iasi 600”, deschis oricarui amator, copil, parinte, bunic si se va desfasura pe parcursul a patru ore. Cei ce se ocupa de buna desfasurare sunt Primaria Iasi, Asociatia Judeteana de Sah Iasi si ERA PARK, devenit un partener de incredere si un sustinator al sahului iesen.

Tot in aceste zile se desfasoara in Grecia, la Porto Carras Campionatele Europene de Seniori si Senioare pe echipe, unde in echipa nationala a Romaniei fac parte iesencele Alina L’Ami (Motoc), Irina Bulmaga precum si Maestrul International Vladimir Danilov – antrenorul lotului national al Romaniei. Plecate din favorita a VIII – speram ca in acest an sa vina o medalie europeana  si sa incheiem cu succes inca un an foarte bun pentru sahul iesean (pana acum sunt cucerite in 2011, 76 medalii interne si internationale).

Luna noiembrie aduce in premiera la Iasi si un festival de sah organizat de Palatul Copiilor Iasi cu sprijinul Consiliului Judetean Iasi. Turneul se va desfasura pe structura a trei competitii: una destinata adultilor si a copiilor de performanta, una doar pentru copiii avansati, iar cea de a treia va fi pentru scolari, pentru ca in Iasi sunt foarte multi elevi ce practica sahul. Perioada desfasurarii va fi 10-13 noiembrie si va aduce la start 150 – 200 de participanti.

Iasul a fost desemnat sa organizeze in premiera Finalele Campionatelor Nationale de Seniori si Senioare – probele sah Rapid, Blitz si Dezlegari probleme – in perioada 2- 4 decembrie. Avantajul desfasurarii “acasa” a finalelor va fi acela ca foarte multi dintre copiii de performanta vor participa si vor “incurca” pe cei mai buni sahisti ai Romaniei. Pe langa acestia, cu siguranta sahistii ieseni de top se vor lupta pentru medaliile puse in joc: Alina L’Ami, Padurariu Smaranda, Irina Bulmaga, Mateuta Gabriel, Danilov Vladimir, Vlad Ungureanu, Chifor Emanuel, Stegariu Vlad.

Mai multe amanunte gasiti pe site-ul www.ajsiasi.ro si pe noul site (in constructie) al campionatului mondial www.wscc2012.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: