Sa ne amintim de Eminescu… la un ceai sub Tei

eminescu-ceai-sub-tei

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în parteneriat cu Asociația „AFECT”, Căminul de Bătrâni „Sf. Împărați Constantin şi Elena” și Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” vă invită luni, 15 iunie 2015, începând cu ora 10.00, la „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou Iași, la reuniunea literar-muzicală ocazionată de împlinirea a 126 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu.

Întâlnirea își propune să aducă în prim plan acea parte a vieții poetului petrecută la Văratic. Ne va însoți în acest „drum prin memorie”, scriitorul Valeriu Stancu, care va vorbi despre o față mai puțin cunoscută a întâlnirilor dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle.

În încheiere, Grupul vocal de seniori „Șogorițele” va susține un scurt recital pe versurile lui Mihai Eminescu.

Activitatea de luni reunește două proiecte cunoscute ale Bibliotecii Județene: „Ceaiul de la ora 10” și „Drumuri prin memorie”. „Ceaiul de la ora 10” se desfășoară în cadrul Proiectului „O carte pentru vârsta a treia” al Bibliotecii Județene, care dorește să aducă în prim plan cărți mai puțin cunoscute publicului larg. „Drumuri prin memorie” se desfășoară în cadrul proiectului „Viață și spiritualitate” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, care își propune prin întâlniri periodice să ofere un cadru prielnic discuțiilor despre călătorii, artă, muzică, descoperirea modalităților în care fiecare țară își relevă specificul cultural, concomitent cu prezentarea ofertei de carte a bibliotecii.

Participarea este gratuită.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mailprograme@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: