Se redeschid centrele studentObike la Iasi, sezonul de toamna

Foto STB

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea in Bucuresti si in orasele din tara a sezonului de toamna al studentObike 2015, proiectul anual de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

Astfel, incepand din 01 octombrie, sezonul de toamna studentObike isi reia programul in centrele de inchirieri din Bucuresti si Ploiesti, iar din 5 octombrie si in celelalte trei centre din tara: Iasi, Cluj si Timisoara. De asemenea, incepand cu acest sezon, in cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara vom pune la dispozitia studentilor alte 20 biciclete, ce vor fi inchiriate in acelasi regim ca la celelalte centre, pana pe 27 noiembrie.

350 de biciclete vor putea fi inchiriate din Bucuresti, din cele trei centre universitare: Politehnica-Rectorat, Politehnica-Regie si Complex Agronomie – Herastrau, dar si din celelalte centre din tara: Iasi – Campusul Tudor Vladimirescu, Ploiesti – Facultatea Petrol si Gaze, Cluj – Complexul Hasdeu, Timisoara – Universitatea de Vest si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.

Studentii vor putea inchiria biciclete, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

,,Programul studentObike promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim  sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor studentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

Asteptam studentii sa inceapa sezonul de toamna in forta si cu multa energie. Bicicletele studentObike sunt pregatite sa-i poarte pe studenti de la cursuri, la biblioteca sau locuri de relaxare si speram ca numarul lor sa fie in crestere si in toamna aceasta”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

studentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din sapte centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si, incepand cu anul acesta, si in Ploiesti. studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Academia de Stiinte Economice Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi. In cei 4 ani de functionare, programul « studentObike » a reusit sa scoata peste 80.000 de studenti la pedalat. studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca, Universitatea Tehnica din Iasi si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti. Centrele studentObike pun gratuit la dispozitia studentilor 350 de biciclete: 160 de biciclete in Bucuresti, 40 in Brasov, 40 in Cluj-Napoca si 60 de biciclete in Iasi, 50 la Ploiesti.

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 525 de agentii in toata tara care deserves aproximativ 2 milioane client persoane fizice, 105.000 de IMM-uri si 7.500 de companii.

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectful fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

INFO

www.greenrevolution.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: