S-au pus in vanzare biletele pentru FITPTI 2017

S-a pus în vânzare primul set de bilete pentru Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr!

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), care va avea loc între 5-12 octombrie și va avea drept temă “Orizonturi”, a pus în vânzare primul lot de bilete, atât online, pe bilet.ro, cât și la casieria Teatrului “Luceafărul”. Recent distins de Asociația Europeană a Festivalurilor de la Bruxelles, cu distincția Remarkable Festival, FITPTI 2017 se anunță bogat și spectaculos.

Teatrul Național Timișoara revine la Iași cu o coproducție internațională
România, Norvegia, Liechtenstein, Islanda sunt țările implicate în realizarea spectacolului SAY IT NOW!, o producție specială din mai multe puncte de vedere. 28 tineri provenind din medii sociale diferite au fost direct implicați în cinci ateliere, un spațiu creativ de reflecție și expresie dedicată tinerilor, folosind mijloacele specifice artei teatrale (crearea de povești și explorarea lor prin intermediul diferitelor limbaje, cum sunt mișcarea scenică și arta video). Aceștia au dezvoltat împreună cu regizorul Marcelino Martin Valiente, dramaturgul Mihaela Michailov și trei actori o serie de povești proprii, exploatate ulterior pe scenă, abordând chestiuni importante precum toleranță și excludere, abandon, violență etc. Spectacolul este programat vineri, 6 octombrie, ora 19, sala mare.

Gianina Cărbunariu vine cu Tipografic majuscul
Spectacolul, coprodus de Teatrul Odeon București, dramAcum și Festivalul International de la Nitra (Slovacia), documentează cazul lui Mugur Călinescu, elevul de liceu din Botoșani, care, în 1981, a scris cu creta mesaje anticomuniste pe panourile din jurul unui șantier, vreme de aproape o lună. Cazul a devenit un dosar de cercetare, “Elevul”, arhivat în depozitele Securității până când istoricul Mihail Bumbeș l-a descoperit și readus la lumină. El a studiat în Arhivele Securității procesele verbale de la interogatorii, stenogramele convorbirilor telefonice, rapoartele de urmărire, dările de seamă, notele informative, a discutat cu mama, cu prietenii, foști colegi, dar și cu doi din ofițerii de securitate care l-au anchetat (discuția s-a purtat în 2007). Gianina Cărbunariu a apelat la acest valoros material ready-made și a imaginat Tipografic majuscul în cadrul proiectului european ”Vieţi paralele – Secolul 20 văzut prin ochii Poliţiei Secrete”. Reprezentația din FITPTI este programată marți, 10 octombrie, ora 19.

Teatrul Național Craiova, pentru prima oară la Iași. Cu Exploziv!
Într-o școală cu principiul diversității, o clasă multiculturală (cu afro-americani, latino și un evreu victimă a bullying-ului), apare noul elev, Denis, care schimbă ierarhiile devenind preferatul fetelor, mai influent decât șeful clasei, carismatic, rebel și autentic. Denis este singurul care se revoltă, nu acceptă presiunea falsă a părinților, are curaj să-l înfrunte pe directorul care predă lecția după carnețel, exercită fascinație inclusiv asupra psihologului școlii. Spectacolul Exploziv este o poveste despre o vârstă fragilă – adolescența, cu visele și nesiguranțele ei, o poveste despre prietenie și prima dragoste, despre relația părinți-copii și cea elev-profesor, despre raporturi de putere între colegii de clasă și dorința de popularitate. Exploziv este programat pe 12 octombrie, ora 19.

BILETE

Prețul unui bilet la spectacolele de seară este 30 lei, elevii, studenții, pensionarii, șomerii beneficiind de bilete de 10 lei. La spectacolele din cursul dimineții, prețul este 8 lei. În curând, vor fi lansate și alte seturi de bilete.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: