S-a pus în vânzare un nou set de bilete pentru FITPTI 2016

Bizoni Bulboaca 2

Cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), care va avea loc între 6-12 octombrie și se va preocupa de “Neliniștile prezentului”, a scos la vânzare un nou lot de bilete, online, pe bilet.ro, și la casieria Teatrului “Luceafărul”. Ediția actuală se anunță bogată și spectaculoasă, reunind la Iași peste 300 de oameni de teatru din 17 țări.

Radu Afrim, la FITPTI
Spectacolul realizat de foarte popularul regizor Radu Afrim cu trupa Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu BIZONI. Fabula urbană #2 după Pau Miro va putea fi urmărit vineri, 8 octombrie, de la ora 19, la sala mare a Teatrului “Luceafărul”. Cu o distribuție formată din tineri actori, Radu Afrim creează un spectacol emoționant despre moarte și supraviețuire.

Bizoni este povestea unei familii care dispare încet. Acțiunea se petrece într-o spălătorie, o afacere de familie, în care păcatele și secretele se spală prin violență și izolare. Un copil moare, o mamă dispare, un tată își pierde mințile și patru copii-bizoni supraviețuiesc acestor întâmplări. Estetica suferinței este reflectată într-o punere în scenă modernă, cu efecte vizuale și sonore inedite. Radu Afrim aduce pe scenă imaginația poetică și violentă a copilului teribil din orice ființă umană.

Lumea circului, în AGLAJA

Aglaja 1
Aglaja, producție a Centrului Cultural European și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” București, este un spectacol de teatru care proiectează, dansează și cântă destinul unei familii de artiști de circ. Este o adaptare a celor două romane De ce fierbe copilul în mămăligă și Raftul cu ultimele suflări scrise de autoarea maghiară de origine română Aglaja Veteranyi.

Spectacolul conține proiecții video care aproape că transformă gândurile Aglajei într-un film. Bucurii, frici, angoase, toate sunt proiectate pe ”o fâșie de cort de circ”, sau mai bine zis, pe o fâșie din sufletul Aglajei… Se dansează și se cântă cu emoție și nerv și se joacă cu pasiune. Spectacolul realizat de tinerii actori Ștefan Lupu și Alina Petrică impresionează vizual și emoţional și va putea fi vizionat duminică, 9 octombrie, de la ora 19, la sala mare.

Start!, un spectacol nonverbal despre trecutul personal
Coproducția Odradek Ucraina și Compania Pupella Nogues Centre de Création et de Développement pour les Arts de la Marionnette Franța, Start! este un spectacol de și cu Polina Borisova, care vorbește, prin intermediul obiectelor, despre trecutul personal. “Călătorim în spațiu – pentru o ceașcă de cafea sau pentru a ne vizita o rudă, dar călătorim și în timp, de la un minut la altul, de la dimineață la noapte, din ianuarie în decembrie, pe drumul larg și lung care e viața noastră. Sa avansăm în timp e la fel de interesnat cu a ne mișca în spațiu.

În acest sens, suntem companioni de călătorie, pasageri care plecăm de la venirea noastră pe lume pînă la dispariția fizică, drumurile nostre pot fi separate sau se pot întretăia. Inspirată de simplitatea cu care oameni extraordinari, fie ei mari artiști sau bătrânica de alături, s-au purtat cu noi și pe baza însemnărilor mele de călătorie am realizat acest spectacol despre singurătatea acelora care călătoresc în propria memorie”, spune Polina Borisova, realizatoarea montării.   Spectacol nonverbal, pentru întrreaga familie, joi, 6 octombrie, ora 18, sala mica.

Cabaret spaniol pentru întreaga familie

Cabaret 4
Compania spaniolă El Retrete de Dorian Gray combină în acest spectacol o suită cu cele mai reușite numere din spectacolele lor realizate în decursul a zece ani de teatru magic de obiecte, baloane și virtuozitate manuală. O delicatesă pentru privitori cu scheciuri selectate, printre altele, din Blazek (primul spectacol al companiei), Ne me quite pas (un adevărat “clasic” cu baloane, prezentat în festivaluri în toate colțurile lumii), Diorama Animado (o producție nouă, care utilizează fotografii vechi care primesc o nouă viață, în așa fel încât să facă lucruri la care n-au visat niciodată). Spectacolul spaniolilor este programat sâmbătă, 8 octombrie, ora 10, sala mică!

BILETE

Prețul unui bilet la spectacolele de seară este 30 lei, elevii, studenții, pensionarii, șomerii beneficiind de bilete de 10 lei. La spectacolele din cursul dimineții, prețul este 8 lei.

 

Ca la fiecare ediție, și la aceasta vor exista și evenimente conexe programului de spectacole (unele dintre ele programate a se desfășura în aer liber), evenimente precum spectacole-lectura, proiecții de filme de teatru, lansări de carte, conferințe, dezbateri etc., în așa fel încât toți spectatorii care și-au menținut sufletul tânăr să aibă de unde și ce alege.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: