S-a lansat site-ului dedicat artistului Ludwig Dombrowsky

Librăria Art+Design a gazduit sambata, 14 noiembrie lansarea galeriei virtuale a graficianului Ludwig Dombrowsky, cu un modul de colorat integrat, și a cărții de colorat „Cântecul Nibelungilor”. În contextul actual, lansarea a fost transmisă online, pe pagina de Facebook a Asociației Culturale AltIași, organizatorul evenimentului.

Prin lansarea site-ului dombrowsky.ro, opera artistului a dobândit forma unei galerii virtuale, astfel încât creația sa este acum accesibilă publicului larg, necondiționată de prezența fizică a vizitatorilor în spațiile de expunere.

Site-ul se concentrează atât pe opera graficianului, cât și pe viață acestuia, prin intermediul biografiei și a albumului foto realizat chiar de artist pe parcursul vieții. În completarea biografiei lui Ludwig Dombrowsky, vizitatorii pot vedea modul în care urmașii artistului au continuat promovarea operei sale. Colecția de lucrări va fi completată treptat, astfel încât interesul vizitatorilor să se păstreze și dezvolte în timp. O importantă componentă a site-ului este modulul de colorat online, care conține ilustrațiile artistului transformate în desene alb-negru de colorat pentru dispozitivele digitale.

Cartea de colorat Cântecul Nibelungilor cuprinde interpretarea grafică a uneia dintre numeroasele colecții care ilustrează epopeea germană. Transformarea acestor lucrări figurative în desene de colorat, modele și simboluri are în vedere exploatarea laturii relaxante și terapeutice a activității de colorare.

Secțiunea de evenimente a site-ului transformă galeria într-un spațiu virtual dinamic, deoarece cuprinde toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului „Pe urmele lui Ludwig Dombrowsky”, organizat de Asociația Culturală AltIași și cofinanțat de Administrația Fondului Național și Amazon Development Center. Scopul inițiativei reprezintă atât digitalizarea operei artistului, cât și generarea unui nou mediu creativ, în care copiii să descopere o nouă versiune ilustrată a poveștii lui Harap Alb și să își dezvolte imaginația și abilitățile digitale. Față de prezentarea desenelor în cadrul cărții de colorat, în varianta digitală o ilustrație poate fi colorată în mai multe versiuni și îi pot fi adăugate elemente grafice create de copii cu instrumentele digitale disponibile în modul.

INFO

dombrowsky.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: