S-a lansat site-ul ”Francofoni fara frontiere”

Reteaua organizatiilor tinerilor francofoni din tarile Europei Centrale si Orientale (PECO) ”Francofoni fara Frontiere’’ lanseaza o platforma de Internet (reseau-francophonie.org) care va permite francofonilor din lumea intreaga sa aiba acces la informatii actualizate, privitoare la proiecte culturale, sociale si educationale promotoare ale valorilor francofoniei.

Logo ''Francofoni fara frontiere''

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi este membru fondator al retelei „ Francofoni fara frontiere” si singura organizatie, pentru moment, care se ocupa de promovarea activitatilor tinerilor francofoni din Romania pe acest site. in randul membrilor fondatori se numara si Asociatia Cercului Francofon din Skopje- Macedonia, Asociatia Jules Verne de Novi Sad- Serbia, Asociatia tinerilor francofoni din Zadar „Francofolia”- Croatia, Asociatia Viitorului Herceg Novi –Muntenegru, Alianta franceza din Pristina-Kosovo, iar partenerii acestei retele sunt Asociatia Casa Europei-Frantei si
Tinerii francofoni in actiune-Luxembourg.

Reteaua a aparut in aprilie 2012, cu ocazia realizarii seminarului « Voluntari fara granite » din Macedonia si are scop principal promovarea limbii franceze si a francofoniei in randul tinerilor din Europa Centrala si de Est. Platforma de Internet creata prin intermediul acestei retele va permite unirea tuturor informatiilor privind activitatile francofone din regiunea Europei Centrale si Orientale. Acest instrument are in vedere si sa sensibilizeze tinerii asupra posibilitatilor de mobilitate in functie de dorinta acestora, cu scopul de a inlesni accesul la studii si la piata muncii.

In cele din urma, aceasta platforma va fi un loc de schimb care va permite o cooperare mai puternica intre toti tinerii francofoni din regiunea Europei Centrale si Orientale.

INFO

facebook.com/Francophones-sans-frontières

twitter.com/ReseauFSF

www.asfi.ro

E-mail: aefi_ro@yahoo.fr

Aceasta platforma de Internet este rezultatul proiectului de inscriere intr-o retea a organizatiilor de tineri francofoni ai PECO, sustinuti financiar de Organizatia Internationala a Francofoniei (OIF).

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: