S-a lansat platforma gratuita de calatorie FILIT

Publicul din regiunea de nord-est a Moldovei, din Bucuresti si din Chisinău are  posibilitatea să rezerve locuri pentru cursele gratuite tur-retur puse la dispozitie de organizatorii Festivalului International de Literatură si Traducere Iasi (FILIT), în perioada 23-27 octombrie.

Publicul este foarte important pentru noi, fie că vorbim despre cel scolar, profesional sau despre marele public. Acesta nu va fi doar cel iesean, ci si regional sau chiar mai de departe. Ne-am gândit în primul rând la acei tineri pentru care un bilet de transport înseamnă foarte mult. Ni s-a părut firesc să le dăm posibilitatea să vină la FILIT gratuit, să le oferim accesul liber la întâlnirile cu marii autori si să se poată întoarce tot gratuit acasă, la finalul zilei”, a declarat Dan Lungu, manager al FILIT si director al Muzeului Literaturii Române Iasi.

Iubitorii literaturii sunt invitati să acceseze platforma online travis.ro/filit-iasi/, unde pot alege cursa dorită din Bacău, Botosani, Piatra Neamt, Vaslui, Suceava, Chisinău si Bucuresti. Formularul este unul simplu de completat, incluzând numele si prenumele, un număr de telefon si un e-mail. În urma acestui pas vor fi generate automat un e-mail de confirmare a rezervării si un cont de unde vor putea fi gestionate ulterior rezervările. Călătorii sunt rugati să fie prezenti la îmbarcare cu cel putin un sfert de oră înainte de ora de plecare afisată si să aibă asupra lor o copie imprimată a confirmării de rezervare.

De asemenea, pentru a beneficia de transportul gratuit oferit de către FILIT, doritorii sunt rugati să prezinte la îmbarcare un volum al unuia dintre autorii care sunt invitati la această primă editie a festivalului.
Toate cursele vor pleca la ora 09.00, cu exceptia celei din Bucuresti, care va pleca la ora 07.00. Returul spre destinatiile amintite va avea loc în fiecare zi la ora 01.00 (pentru Bucuresti, ora 00.00).

STATII DE IMBARCARE

  • Bacău: Hotel Moldova
  • Botosani: pe Calea Natională, în apropiere de Biblioteca Judeteană „Mihai Eminescu” si Magazinul „Botosani”
  • Piatra Neamt: Gara CFR
  • Vaslui: bulevardul Stefan cel Mare, în apropiere de Hotelul Racova
  • Suceava: Autogara Suceava, în apropiere de Biserica Armenească
  • Chisinău: Hotel Chisinău
  • Bucuresti: Piata Constitutiei. La această cursă pot face rezervări si pasageri din Buzău sau Focsani, cu mentiunea că statiile de îmbarcare le vor fi comunicate punctual si nu prevăd intrarea autocarelor în localităti.

Pentru retur, statia de îmbarcare din Iasi se găseste în apropiere de Casa Dosoftei. Statiile de destinatie sunt aceleasi precizate în cazul plecărilor. Cursele de transfer cu plecare din Iasi puse la dispozitie de către organizatorii festivalului sunt disponibile doar pentru persoanele care au sosit la Iasi utilizând această facilitate. Rezervările pentru retur sunt valabile doar în conditiile prezentării la cursa de sosire la Iasi.

Travis Tourism este furnizorul oficial de servicii de călătorie si evenimente al FILIT Iasi, editia I.

INFO

www.filit-iasi.ro

www.facebook.com/filit.iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: