S-a incheiat sezonul I’Velo la Iasi

“I’Velo”, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta finalizarea sezonului 2014 in centrele din Iasi si Brasov, incepand cu 13 octombrie. Multumirile merg catre toti cei care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul intregului an 2014 si au participat la activitatile organizate in cadrul proiectului, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul.

In cursul anului 2014, centrul I’Velo din Iasi (parcul Copou) a pus la dispozitia locuitorilor 40 de biciclete si, in cele 185 de zile de functionare, aproape 7.000 de ieseni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. In Brasov (Piata Sfatului), centrul I’Velo, cu 40 de biciclete, a scos la plimbare cu bicicleta 3.000 de brasoveni.

Foto-I'Velo-1

Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor” a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

La fel ca si anul trecut, bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au avut posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie.Tarifele de inchiriere au fost: 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

Pentru al cincilea an consecutiv i-am incurajat pe ieseni si brasoveni sa aleaga bicicleta ca mijloc principal de transport, dar si ca modalitate distractiva de a face miscare. Le multumim celor aproape 10.000 de utilizatori din Iasi si Brasov si ii asteptam in numar cat mai mare si anul viitor, ca sa dovedim ca suntem parte a oraselor in care traim“, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Despre I’Velo: In sezonul 2014, centrele “I‘Velo’’ pot putea fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf si Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sincai, dar si in tara, in orasele: Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an si la Alba Iulia – Piata Unirii si Oradea, in parcul 1 Decembrie.

De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele, accesand site-ul www.ivelo.ro

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.

In cei 5 ani de functionare, programul  “I’Velo” a reusit sa scoata aproximativ 900.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone. Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi, Constanta, Alba Iulia, Oradea, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

INFO

I’VELO Iasi

Parcul Copou

www.ivelo.ro

www.greenrevolution.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: