S-a deschis expozitia ”Flori de Toamna” 2014, la Gradina Botanica.

Afis-flori-de-toamna

Evenimentul cunoscut sub genericul ”Flori de toamna” a ajuns la cea de a XXXVIII-a editie, ofera un bun prilej de prezentare a colectiei din genul Chrysanthemum, reprezentativa pentru acest moment al anului.  Expozitia va fi deschisa zilnic, între orele 9.00–17.00, pâna duminica, 23 noiembrie 2014.

Bogatia de specii, dar mai ales de varietati horticole este prezentata în mii de exemplare, în sectiile exterioare sau în sere. Exponatele se remarca prin diversitatea formelor de cultura sau a inflorescentelor intens colorate, fiind aranjate tinând cont de criterii stiintifice si estetice. Informatiile selectate ofera celor interesati posibilitatea îmbogatirii cunostintelor de botanica si de horticultura. Vor fi expuse 120 de soiuri cunoscute sub numele de crizanteme si 130 de soiuri cunoscute sub numele de tufanele sau dumitrite. Varietati de tufanele cu explicatii în alfabetul Braille si latin pot fi remarcate prin mirosul specific sau aspectul catifelat fiind expuse p 2014, e aleea destinata persoanelor cu dizabilitati de vedere.

Aspectul autumnal este completat de numeroase exemplare deosebit de decorative din colectia de varza ornamentala (Brassica, 2 soiuri si 31 hibrizi), ardei decorativi (Capsicum, 37 soiuri) sau de dovlecei si bostani (Cucurbita, 150 de soiuri). Unele dintre acestea sunt personalizate, reunite într-o zona de atractie si amuzament pentru vizitatori de toate vârstele.

Un interes deosebit prezinta cele 140 esantioane de fructe si seminte ce apartin unor specii de plante naturalizate în diferite sectii, ordonate dupa criterii precise, de la condimentare, la tanante sau toxice si însotite de explicatii relevante foarte utile.

Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei. Fotografiatul este liber.

Vernisajul expozitiei a avut loc sambata, 25 octombrie 2014, orele 11.00, în sera expozitionala a Gradinii Botanice ,,Anastasie Fatu” de la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Gabriela ENASESCU si Lidia BOURCEANU de la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, împreuna cu invitatii, soprana Victoria BLEORTZ de la Filarmonica „Moldova” si tenorii Traian HUDUMEAC de la Opera Nationala Româna din Iasi si Liviu MUNTEAN de la Filarmonica „Moldova” Iasi au sustinut un moment artistic intitulat Muzicã în colt de rai.

Foto: Ziarul de Iasi

INFO

Gradina Botanica ”Anastasie Fatu”

Adresa: Str. Dumbrava Rosie nr. 7-9

Tel.: 0232 201373

Email: gbot.is@uaic.ro

botanica.uaic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: