S-a dat startul inscrierilor la Fotomaraton’11!

* 3-13 octombrie

In perioada 3-13 octombrie 2011, Centrul Cultural Francez din Iasi invita amatorii de fotografie sa se inscrie in binecunoscuta cursa fotografica FOTOMARATON, aflata anul acesta la cea de-a saptea editie.
Partenerii Fotomaraton’11: Diverta, Carrefour, Florio, Proimage.
Partenerii permanenti: BRD-GSG, Capgemini.
Partenerul de organizare : Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi.

Concursul are un format original: timp de 12 ore, fiecare participant trebuie sa realizeze 12 fotografii pornind de la cele 12 teme date de catre organizatori. Fotomaraton’11 este destinat exclusiv participantilor care utilizeaza aparate de fotografiat digitale.
Fotomaraton’11 are trei categorii de participare, in functie de varsta concurentilor: “Copii” (7-13 ani), “Tineri” (14-17 ani) si “Adulti” (peste 18 ani).
Categoriile “Tineri” si “Adulti” vor incepe cursa fotografica la ora 09.00 si o vor incheia la ora 21.00. Aceste doua categorii vor trata toate cele 12 teme ale Fotomaratonului. Exceptie face categoria “Copii”, care va incepe cursa fotografica tot la ora 09.00, dar o va incheia la ora 15.00. Copiii vor trata doar primele 4 teme din concurs.

Startul la FOTOMARATON’11 se va da sambata, 15 octombrie, la ora 09.00, la sediul Centrului Cultural Francez din Iasi (bd. Carol I nr. 26). Participantii la Fotomaraton au obligatia de a se prezenta la Centrul Cultural Francez din Iasi cu o ora mai devreme (la ora 08.00), pentru a primi instructiunile de participare si legitimatia de concurs stampilata de catre organizatori.
La plecarea in competitie, concurentii vor primi primele 6 teme (mai putin categoria “Copii” care va primi si va trata doar 4 teme).

La ora 15.00 toti participantii se intorc la “Statia de plecare” (Centrul Cultural Francez din Iasi):
• “Copiii”: pentru a preda fotografiile realizate
• “Tinerii” si “Adultii”: pentru a primi urmatoarele 6 teme (dupa care isi vor continua cursa fotografica).

“Tinerii” si “Adultii” sunt asteptati la “Statia de plecare” (CCF Iasi) intre orele 20.00 si 22.00 pentru a descarca cele 12 teme realizate. Cei care NU vor realiza toate temele NU vor putea concura pentru Marile Premii aferente celor trei categorii de varsta, ci doar pentru premiile corespunzatoare fiecarei teme.

Pentru inscriere la FOTOMARATON’11 dati click aici (http://www.ccfiasi.ro/fotomaraton11/inscriere.php) sau intrati pe site-ul Centrului Cultural Francez din Iasi (http://www.ccfiasi.ro/fotomaraton11/). In urma inscrierii veti primi un mesaj de confirmare continand numarul dumneavoastra de concurs.

La plecarea in competitie, “Copiii” vor fi insotiti de un adult (care va prezenta organizatorilor un act de identitate). “Tinerii” si “Adultii” participa singuri in competitie (la primirea legitimatiei de concurs vor avea obligatia de a prezenta organizatorilor un act de identitate).

Cele mai bune fotografii vor fi premiate si expuse. Premierea Fotomaraton’11 va avea loc vineri, 2 decembrie, de la ora 18.00, la sediul Centrului Cultural Francez din Iasi. Tot atunci va avea loc si vernisajul expozitiei fotografiilor premiate (expozitie care va putea fi vizitata intre 2 decembrie 2011 si 14 ianuarie 2012).
Juriul Fotomaraton este format din organizatori si profesionisti ai fotografiei si artelor vizuale.

Consultati Regulamentul concursului: http://www.ccfiasi.ro/fotomaraton11/regulament.pdf

Pentru mai multe informatii:
• 0232.267.637
• dan.daia@institutfrancais-roumanie.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: