Rugby international la Iasi: Romania – Spania

Nationala de rugby a Romaniei va intalni in primul meci pe teren propriu in sezonul 2016-2018 al Rugby Europe Championship, pe 18 februarie 2017, reprezentativa similara a Spaniei. Astfel, Stejarii se reintorc la Iasi, dupa ce sezonul trecut au obtinut aici doua victorii categorice, 30-0 cu Rusia  si 61-7 cu Germania.

Partida va avea loc la ora 14:00 si va fi transmisa in direct de Dolce Sport. Intrarea este libera.

Ne bucuram sa ne intoarcem la Iasi, o zona cu o mare traditie rugbistica. Pentru noi aceste meciuri din Rugby Europe Championship au o importanta deosebita pentru ca ne pot duce direct la Cupa Mondiala din 2019, de aceea este o mare bucurie sufleteasca sa avem Iasi-ul pe harta noastra spre Japonia. Anul trecut am avut un record de iubitori ai rugbyului prezenti in tribune, undeva la 10.000 de spectatori si ii asteptam alaturi de noi si acum. Stejarii au nevoie de incurajarea dumneavoastra, au nevoie sa fiti alaturi de ei in aceasta noua provocare. In plus, sa nu uitam ca majoritatea jucatorilor de la echipa nationala provin din acea zona si va fi un motiv de mandrie in plus pentru ei sa joace acasa, in fata familiilor si a celor care i-au crescut”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Municipiul Iasi si Federatia Romana de Rugby au dezvoltat in ultimii ani un parteneriat deosebit de productiv, care a avut ca rezultate organizarea la Iasi a mai multor evenimente sportive de importanta nationala si internationala, printre care amintim Finala Cupei Regelui din octombrie 2015 si meciurile internationale din Cupa Europeana a Natiunilor, sustinute de prima reprezentativa a Romaniei la rugby, in luna februarie a anului 2016, in compania formatiilor similare ale Rusiei si Germaniei.Aceste evenimente au avut un real impact in randul publicului iesean, prezent in numar mare atat la finala competitiei interne, cat si la meciurile internationale. In sensul continuarii cooperarii dintre institutiile noastre, va aducem la cunostinta ca suntem deosebit de interesati de organizarea in parteneriat a cat mai mult evenimente de natura rugbistica la Iasi. O prima ocazie pentru dezvoltarea colaborarii noastre este reprezentata chiar de meciul nationalei de rugby a Romaniei in compania reprezentativei Spaniei. Va asiguram de tot sprijinul pe care il poate acorda municipalitatea ieseana in organizarea acestui meci deosebit de important in calendarul competitional”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iasiului.

Romania va debuta in Rugby Europe Championship pe 11 februarie, intr-un meci cu Germania la Offenbach. Stejarii s-au reunit duminica 29 ianuarie  in cantonament la Izvorani, urmand ca pe 3 februarie sa plece la Lisabona, unde, o zi mai tarziu, vor intalni Portugalia, intr-un meci de pregatire.

In acest sezon al Rugby Europe Championship, Romania va disputa doua partide pe teren propriu, cu Spania si cu Georgia.

INFO

Stadionul “Emil Alexandrescu”

Copou, Iasi

www.frr.ro

www.facebook.com/rugbyromania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: