RotarArt 4×4, prima editie din 2015

rotarart4x4

Sunteti invitati la prima ediție a acestui an a celui mai mare proiect cultural din Districtul Rotaractian 2241 – Rotarart4x4! Evenimentul va fi realizat de Clubul Rotaract Iași Curtea Domnească, alături de Cluburile Interact și Rotary Iași Curtea Domnească.

Pe scena Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, vor urca 8 dintre cei mai valoroși tineri artiști care activează în patru domenii diferite (literatură, muzică, teatru și arte vizuale), selectați din cele patru centre culturale: Iași, București, Cluj și Timișoara!

Această ediție este una într-o notă specială, întrucât este ultimul an de proiect, iar Iașul are șansa să găzduiască o ediție dublă, atât cu artiștii din 2014, cât și cu cei din 2015. Totul într-un maraton cultural de înaltă calitate.

RotarArt 4×4 va fi prezentat de doi tineri artiști ieșeni de certă valoare. Dragoș Andrei Cantea (Rotaract Iași Curtea Domnească) este fost bursier al proiectului în 2013, și activează ca pianist în cadrul conservatorului ieșean. Alături de Dragoș, pe scenă va urca Sonia Teodoriu (Rotaract Iași Copou), studentă eminentă a Facultății de Teatru din cadrul Universității de Arte din Iași, specializarea actorie.

Artele vizuale vor fi reprezentate la Iași de IOANA ADELINA BOROȘ (Iași, artist 2015), și ANDREI ARGAETIC (București, artist 2014). Expoziția formată din lucrările celor doi artiști va avea loc în foaierul Bibliotecii Centrale Universitare, iar vernisajul va fi încadrat în evenimentul propriu-zis.

Timișoara este în 2015 orașul literaturii. Așadar, ALEX CONDRACHE, doctorand la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara a fost desemnat artistul reprezentant al clubului Rotaract Timișoara!

Muzica va fi reprezentata de artistul anului 2015 selectat de Rotaract Bucuresti Triumph, ADRIANA GABRIAN, elevă în clasa a XI –a la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” din București.  A început studiul viorii la vârsta de 8 ani în orașul ei natal, Slatina si a susținut recitaluri în România, în orașele Tulcea, Sibiu, Brașov, Alba Iulia, Baia Mare, Satu Mare, Cluj, Timișoara, Buzău, Brăila, Ploieși dar și pe diferite scene din străinătate: Italia, Serbia și Croația.

Are în palmares numeroase premii obținute la concursuri naționale și internaționale, printre care amintim: premiul I la Concursul Național “Paul Constantinescu” – Ploiești, premiul I la Concursul Național “W.A.Mozart” – Târgoviște, premiul I la Concursul Național “Victor Giuleanu”, premiul III la Concursul Internațional “Remember Enescu” – Sinaia, Mențiune specială la Concursul Internațional “Kocian” – Cehia.

Începând din anul 2007 până în prezent a participat la fiecare ediție a Olimpiadei Naționale de Muzică, obținând locul I pe țară. Activitatea sa artistică include și proiecte cu orchestre internaționale: în anul 2013 a fost invitată să cânte în Orchestra Internațională de Tineret “Wonderful Youth Orchestra”– Italia și un an mai târziu primea aceeași invitație de la OrchestraInternațională “Luigi Cherubini“, un proiect desfășurat în colaborare cu “Chicago Symphony Orchestra” – Dirijor Riccardo Mutti. În anul 2014 a primit o bursă la masterclassul international susținut de Philip Draganov în cadrul Youth Classic Festival – Elveția.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Adresa: Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Email: bcuis@bcu-iasi.ro

Web: www.bcu-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: