RotarART 4×4, 9 martie 2013

In data de  9 martie 2013, incepand cu orele 18:00, sala “Studio Muzica”, din cadrul Universitatii de Arta “George Enescu”, din Iasi, va gazdui cea de-a cincea editie din seria de evenimente RotarART 4×4, eveniment dedicat tinerilor artisti de exceptie din Romania.

RotarART 4x4
In cadrul concertului-spectacol, organizat de catre Clubul Rotaract Curtea-Domneasca Iasi, vor putea fi urmarite urmatoarele tinere talente: Craita Robu, studenta, in anul I, in cadrul Facultatii de Interpretare Muzicala din Iasi – specializarea canto clasic, Cantea Dragos – Andrei, student in anul al II-lea la Facultatea de Interpretare Muzicala, Zvaric Maria absolventa a Facultatii de Arte Plastice Cluj-Napoca,  specializarea grafica. Acestia au fost selectionati, la nivel national, de catre Rotary Club Triumph si Rotaract Triumph la Bucuresti, Rotary Club Visio si Rotaract Club Cluj-Napoca la Cluj, Rotary Club Curtea Domneasca si Rotaract Club Curtea Domneasca la Iasi si Rotary Club Opera si Rotaract Opera la Timisoara.

Craita Robu detine un repertoriu in plina evolutie ce cuprinde lucrari vocale din perioadele Baroc, Clasicism, Romantism si Modernism. Are experienta corala dobandita prin participarea in cadrul ansamblului coral al Liceului Waldorf la numeroase festivale si recitaluri. A dobândit unele competente teatrale si vizual-artistice prin participarea la diverse activitati extra-scolare artistice in cadrul liceului.

Tânara noastra artista este pasionata de folclorul si culturile straine si, mai ales, de bucataria traditionala a acestora. Astfel, in timpul liber, cocheteaza cu gastronomia, incercând sa descopere si tainele artei culinare internationale.

Cantea Dragoș – Andrei spune ca “muzica si sportul pot fi denumite ca doua jumatati care ma formeaza. Daca muzica deja este principala preocupare, fiind, totodata, si domeniul profesional, sportul este modul preferat de a petrece timpul liber. Sunt membru la un club local de tenis si unul de snooker. De asemenea, sustin echipa Liverpool FC de cativa ani buni. Pasiunea pentru arta insa nu se rezuma doar la muzica: fotografia, fie in scop publicitar sau nu,  ocupa un loc important in randul activitatilor mele. Portete, peisaje, cadre sportive sau chiar imagini abstracte sunt lucruri pe care le caut prin obiectiv mereu când sunt in postura de turist.

RotarART sustine sincretismul, multiculturatismul si talentul autentic!

Evenimentul isi doreste sa surprinda ideea diferitelor forme de manifestare artistica: muzica, pictura, literatura, actorie in contextul cultural actual, in care abordari clasice co-exista cu cele contemporane, trairi nascute local rezoneaza international, exprimand eleganta, frumusete, dar si furie sau neliniste.

Despre Rotary si Rotaract

Rotary este o organizatie mondiala, ce grupeaza peste 1,2 milioane de reprezentanti ai elitei profesionale, de afaceri si lideri ai comunitatilor locale. Membrii cluburilor Rotary ofera servicii umanitare si incurajeaza promovarea standardelor etice ridicate in toate profesiile, ajutand la instaurarea pacii si intelegerii in lume. Astazi, exista 33.000 de cluburi Rotary, in peste 200 de tari si regiuni geografice. Cluburile sunt apolitice, nereligioase si sunt deschise tuturor culturilor, raselor si credintelor.

Rotaract este, de asemenea, o organizatie internationala, sponsorizata de Rotary si care are ca scop formarea tinerilor ca lideri si cetateni responsabili, prin munca si serviciile voluntare depuse in folosul comunitatii, pe plan local si in intreaga lume. In prezent, exista peste 7.000 de astfel de cluburi, in 150 de tari.

In Romania, exista peste 90 de cluburi Rotary si Rotaract, cu peste 2700 membri, ce fac parte din Districtul 2241 – Romania si Republica Moldova.

Pentru a participa la eveniment aveti nevoie de invitatie, ce se poate achizitiona pe baza unei donatii in valoare de 10 Lei.

INFO

cultura.sticul.ro/rotarart4x4

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: