Românii se întorc acasă de sărbători.

Deși luna decembrie este cunoscută că fiind luna vacanțelor, din datele înregistrate de Vola.ro reiese că luna decembrie este și luna întoarcerii acasă a celor care lucrează sau studiază în afară țării. 42% dintre biletele de avion cu dată de plecare în lunile noiembrie și decembrie au ca destinație finală un oraș din România.

Principalele orașe spre care se îndreaptă românii care se întorc în țară în perioada sărbătorilor sunt București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

Procentul celor care vin spre România de sărbători este similar cu cel de anul trecut, în aceeași perioada. Ce diferă însă este creșterea procentului celor care merg cu avionul spre orașe mai mici precum Bacău, Sibiu, Craiova, Oradea, Suceava, Satu Mare, Constanța, Târgu Mureș și Baia Mare. Impactul deschiderii rutelor ce leagă destinații din Spania, Italia și Marea Britanie de aeroporturile mai mici ale României este sesizabil și se vede și în evoluția rezervărilor”. a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro

Principalele puncte de îmbarcare rămân orașele din mari din Europa precum Londra, Roma, Milano, Paris, Berlin, Barcelona, Madrid, Bruxelles sau Dublin unde românii lucrează sau studiază. Sunt însă și români care se întorc acasă din Dubai, New York, Amman sau Beijing.

Prețul mediu pentru un zbor cu destinația finală un aeroport din România este de 155 euro pentru zborul dus-întors. În medie, biletele includ o ședere de 10 zile în România și cele mai solicitate date de călătorie includ plecarea pe 17 – 23 decembrie și returul în 3 – 7 ianuarie.

INFO

www.vola.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: