“Romanii dupa BREXIT” la TVR International

Brexit Irina Pacurariu in Scotia

Jurnalistele Irina Păcurariu, Angela Avram şi Carmen Târnoveanu stau de vorbă cu „Românii după Brexit” in cel mai nou proiect marca TVRi – realizat cu şi despre românii care trăiesc în Marea Britanie.

În 24 iunie 2016, majoritatea locuitorilor din Marea Britanie a votat BREXIT. Surpriza a năucit ambele tabere, iar cei care au pledat pentru separare s-au trezit că izbânda lor este toxică. Ce se va întâmpla după Brexit? Cu economia, cu locul de muncă, cu ziua de mâine… Întrebarea îi îngrijorează pe britanici, dar şi pe cei peste 200.000 de români care acum trăiesc în Marea Britanie.

De la aceste întrebări esenţiale a pornit şi noul proiect al postului TVR Internaţional dedicat diasporei româneşti. Astfel, realizatoarele TVR: Irina Păcurariu, Angela Avram şi Carmen Târnoveanu au ajuns în trei mari zone diferite, în mijlocul comunităţilor româneşti de acolo, pentru a vedea care au fost primele efecte ale rezultatului şi care sunt temerile lor legate de viitorul în Marea Britanie.

Irina Păcurariu a ajuns în Scoţia, Carmen Târnoveanu în Irlanda de Nord, iar Angela Avram a stat de vorbă cu românii din Londra.

Veţi descoperi ce au aflat cele trei jurnaliste TVR de la conaţionalii noştri urmărind proiectul „Românii după Brexit” – care începe joi, 28 iulie, de la ora 21.30 la TVR Internaţional, cu o dezbatere în direct, moderată de Corina Dobre. Alături de ea, în platoul emisiunii vor fi prezente realizatoarele celor trei documentare, care ne vor povesti, la cald, care au fost cele mai impresionante mărturii ale românilor din Marea Britanie.

Proiectul continuă la TVRi în săptămâna următoare cu cele trei reportaje, difuzate de la ora 23.00 pe 2, 3 şi 4 august.

Şi românii din ţară care nu recepţionează TVR Internaţional vor putea urmări proiectul „Românii după Brexit”  la celelalte posturi ale Televiziunii Române, la o dată ce va fi stabilită.

INFO

TVR International

tvri.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: