Romanian Design Week 2014

Romanian Design Week 2014

Romanian Design Week 2014 se va desfasura in perioada 16 – 25 mai si se va concentra pe importanta designului in spatiul public. Design-ul este o punte de legatura intre comunitati si preocuparile pentru latura estetica, tema centrala a acestei editii urmand sa fie mediul colectiv pe care il impartasim cu totii si felul in care design-ul ne ajuta sa comunicam. sa interpretam si imbunatatim propriile vieti.

Editia 2014 va include urmatoarele domenii: Design Grafic, Branding si Advertising,//Arhitectura, Urbanism si Design Interior, //Design de moda//Design de Produs// Design-ul stilului de viata (include Design-ul produselor alimentare, Design de sunet si Design Digital).

RDW 2014 va vorbi despre viata urbana iar tema principala va fi dezvoltata in fiecare zona prezenta in expozitia principala si, de asemenea, in evenimentele adiacente. In acest an evenimentul incerca sa demonstreze ca design-ul nu este un lux. Mai mult decat atat, este peste tot si nu se refera la marci si produse exclusiviste. Design-ul exista in spatiile publice, in parcuri, in hainele pe care le imbracam in fiecare zi, in veioza care nu ajuta sa citim dupa-amiaza. Design-ul este un limbaj, un mod de a intelege si traduce lumea inconjuratoare. Design-ul ne inconjoara, este pretutindeni.

In cadrul expozitiei centrale Romanian Design Week (RDW 2014), care anul acesta are loc intre 16 si 25 mai, la Palatul Camerei de Comert din Bucuresti (Str. Ion Ghica nr. 4), vor fi prezentate si unele dintre cele mai bune lucrari de diploma ale studentilor de la facultatile de profil din toata tara – Young Designers Exhibition. Lucrarile acestora vor putea fi vazute si la Iasi, in luna octombrie a.c., la sucursalele Unicredit Tiriac Bank.

Implicarea UniCredit Tiriac Bank in zona de design romanesc autentic devine deja o traditie – continuam parteneriatul inceput in urma cu doi ani cu BUCHAREST DESIGN CENTER si pe cel demarat in 2013 cu cel mai important eveniment de design din Romania – Romanian Design Week. Anul acesta am decis sa sustinem in cadrul proiectului, expozitia tinerilor designeri, pentru ca ei sunt cei care peste cativa ani vor duce designul romanesc mai departe, pozitionand astfel Romania pe harta designului de produs la nivel international.”, a declarat Anca Nuta, Head of Identity and Communication, UniCredit Tiriac Bank

Young Designers Exhibition reuneste peste 90 de lucrari si este organizata in parteneriat cu cele mai importante Universitati si Facultati de Arta si Arhitectura din Bucuresti si din tara:

BUCURESTI

  • Facultatea de Arhitectura „Ion Mincu”
  • Facultatea de Arhitectura de Interior „Ion Mincu”: departamentele Arhitectura de Interior si Design de Produs
  • Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul UNARTE: departamentele Design (Ambient + Design Produs) si Moda
  • Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatatii Spiru Haret

ARAD

  • Facultatea de Design – Universitatea „Aurel Vlaicu”

CLUJ

  • Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul Universitatii de Arta si Design: departamentele Design si Moda

IASI

  • Facultatea de Arte Vizuale si Design din cadrul Universitatii de Arte „George Enescu”
  • Facultatea de Arhitectura “GM Cantacuzino” din cadrul Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi”

TIMISOARA

  • Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Politehnice

Lucrarile din cadrul Young Designers Exhibition vor putea fi vazute si la Cluj-Napoca (iunie), Timisoara (septembrie) si Iasi (octombrie), in sucursalele UniCredit Tiriac Bank.

ROMANIAN DESIGN WEEK

Romanian Design Week este o sarbatoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.  Este primul proiect dedicat in intregime designului romanesc, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2014, RDW va avea loc in perioada 16-25 mai.

Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy.

INFO

www.romaniandesignweek.com

www.facebook.com/romaniandesignweek

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: