Romanian Creative Week a dat startul concursului Design Urban. Premii importante anunțate în concurs!

Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care va avea loc la Iași în perioada 20 – 30 mai 2022, a anunțat o nouă competiție, de data aceasta dedicată pasionaților de design urban. Concursul se desfășoară în perioada 15 februarie – 15 aprilie 2022. Romanian Creative Week va fi găzduit și de ansamblul Palas.

Design Urban, noul call for project lansat de RCW, îi provoacă pe creativii din domeniu să se întreacă în idei de proiecte care să aibă drept obiectiv revitalizarea arhitecturală a promenadei râului Bahlui, din Iași, prin designul unor bănci comunitare. Scopul este ca, prin amenajarea mobilierului urban potrivit pentru festivalul programat, în luna mai, în capitala Moldovei, domeniul public al Bahluiului să fie transformat în loc de recreere.

În competiția, organizată de Federația Patronatelor din Industriile Creative, Primăria Municipiului Iași și Palas Iași, în co-organizare cu Asociația Culturală ProEvent – SHARE Architects, Ordinul Arhitecților din România Filiala Iași, se pot înscrie studenții la arhitectură, artă sau design, precum și arhitecții și designerii în devenire.

În urma procesului de selecție a celor mai creative, sigure și durabile lucrări înscrise în concursul Design Urban, juriul va alege cel puțin zece echipe care vor furniza proiecte de design fezabil, cu acoperirea completă a costurilor în limita a 750 de euro per proiect.

Conform organizatorilor, vor fi încurajate proiectele care vor lua în considerare tema principală a Romanian Creative Week – comuniunea între industriile creative, precum și cele care vor acorda atenție sporită materialelor utilizate în realizarea lucrărilor și sustenabilității pe termen lung a designului.

Perioada de depunere a proiectelor este 10 martie – 10 aprilie 2022, ora 20.00. Anunțarea câștigătorilor va fi făcută în 15 aprilie 2022, atât pe site-ul www.romaniancreativeweek.ro, cât și pe paginile de socializare dedicate evenimentului. Instalarea băncilor urmează a fi făcută până în data de 20 mai 2022, ora 8.00, iar dezinstalarea mobilierului urban ar urma să aibă loc în 31 august 2022.

Detalii suplimentare despre concursul Design Urban, precum și despre formularul de înscriere în competiție pot fi găsite în secțiunea Call for projects de pe site-ul RCW: romaniancreativeweek.ro/call-for-projects/

Parteneri în organziarea acestui amplu eveniment din capitala Moldovei sunt ansamblul Palas, Primăria Municipiului Iași și Complexul Muzeal Național Moldova Iași.

Aflat la cea de-a doua ediție, Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înființată la Iași, în 2011, FEPIC a organizat până în prezent peste 50 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești.

INFO

www.romaniancreativeweek.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: