România se pregăteste de Campionatul European de Minifotbal

Dacă în fotbalul mare participarea echipei nationale la campionatele europene si mondiale a devenit de mult doar o sperantă, în minifotbal România este una dintre principalele favorite la câstigarea celui mai râvnit trofeu la nivelul jucătorilor amatori. Echipa noastră a reusit până acum câstigarea celor trei campionate europene organizate – Bratislava (2010), Tulcea (2011) si Chisinău (2012).

Zilele trecute, în orasul Rethymno de pe Insula Creta care va găzdui în perioada 10-14 octombrie a.c. Campionatul European de Minifotbal, miniEURO Greece 2013, a avut loc si tragerea la sorti a celor 24 de echipe de pe bătrânul continent. Echipele au fost repartizate în 6 grupe în urma cărora se vor califica în fazele eliminatorii ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă si cele mai bune patru echipe clasate pe locul al treilea.

Tragerea la sorti a fost organizată într-una dintre cele mai vechi clădiri din orasul Rethymno, un spatiu în care au loc cele mai importante evenimente culturale din Creta, tocmai pentru a marca faptul că minifotbalul este un puternic element cultural pentru toti europenii. La tragerea la sorti au luat parte atât membrii comitetului executiv al European Minifootball Federation (Răzvan Burleanu, Bruno Alpeza, Thanos Papadopoulos, Christoph Koechy), presedintele Federatiei International de Minifotbal, Filip Juda, dar si primarul orasul Rethymno, Giorgis Marinakis, viceguvernatorului Insulei Crete, Mary Lioni, si presedintele Asociatiei Cluburilor de Fotbal din Creta, Giannis Koundourakis.

În urma tragerii la sorti, România, care s-a aflat în prima grupă valorică, este cap de serie în Grupa F si va întâlni în faza grupelor reprezentativele Croatiei, Sloveniei si Poloniei. Sortii au decis ca celelalte grupe să fie formate astfel: Grupa A (Grecia, Turcia, Italia, Lituania), Grupa B (Muntenegru, Moldova, Israel, Irlanda), Grupa C (Cehia, Germania, Cipru, Rusia), Grupa D (Slovacia, Kazahstan, Scotia, Austria), Grupa E (Bulgaria, Anglia, Tara Galilor, Spania).

În editia precedentă de miniEURO terenul pe care s-a disputat competitia a fost instalat în orasul Chisinău în fata Teatrului de Operă si Balet, anul acesta arena de minifotbal special construită de unul dintre sponsorii European Minifootball Federation va fi amplasată chiar pe plaja din Rethymno ceea ce va reprezenta un element inedit pentru minifotbalul european, dar si pentru dezvoltarea turismului din Creta.

Pentru peste 1 milion de jucători amatori de minifotbal miniEURO reprezintă în fiecare an cel mai asteptat eveniment sportiv. Minifotbalul la nivel european face un pas decisiv în dezvoltarea sa aducând la start într-o competitie 24 de echipe de pe bătrânul continent. Mă bucură totodată sprijinul guvernului elen si a autoritătilor locale din Creta în sustinerea minifotbalului care să alătură astfel celorlalte state din Europa care au constientizat alături de institutiile europene importanta celui mai dezvoltat sport de masă de pe continentul nostru”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, presedintele European Minifootball Federation.

INFO

www.eurominifootball.com/

www.facebook.com/eurominifootball

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: