Romania, reprezentata in premiera la Book Expo America

România va fi prezentă, în premieră, la Book Expo America (B.E.A) desfăsurat în perioada 28 – 31 mai 2014 la New York (Jacob K. Javits Convention Center, 655 W 34th St), cu un stand national si o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. BEA, cel mai important târg international de carte din spaţiul nord-american, reuneste anual peste 1000 de expozanti, atrăgând anual mai mult de 800.000 de vizitatori.

Evenimentele românesti, organizate de ICR New York si de Centrul National al Cărtii din cadrul ICR, sunt în consonantă cu tema principală a acestei editii, traducerea. Astfel, vor avea loc dezbateri si expuneri despre stimularea traducerilor, despre experientele traducătorilor si prezentări ale unor volume de autori români traduse în limba engleză. Printre invitati se numără traducători, editori si scriitori din România si din Statele Unite: Alistaire Ian Blyth, Sean Cotter, Adrian Sahlean, Jill Schoolman, Kendall Storey, Varujan Vosganian s.a. Programele de sustinere a traducerilor derulate de Institutul Cultural Român vor fi prezentate de Bogdan Popescu, director al Centrului National al Cărtii din cadrul ICR. Programul complet al evenimentelor organizate de ICR: www.icr.ro/new-york/

La finalul BEA 2014, ICR NY va găzdui un eveniment retrospectiv în cadrul căruia vor fi prezentate portrete de scriitori români contemporani si cărti publicate recent în România. Expozitia va fi itinerată la Biblioteca Publică din Queens, New York.

Tot la sediul ICR New York, va fi putea fi văzută expozitia Eugen Ionescu – portrete, aflată în desfăsurare.  Cu aceeasi ocazie, o delegatie formată din Nagy Mihály Zoltán, vicepresedintele ICR, Ioana Drăgan, director general, Directia Generală a Reprezentantelor în Străinătate, si Doina Uricariu, director ICR NY, va oferi Bibliotecii Congresului din Washington, DC, din partea editurilor din România, cele mai importante cărti expuse la standul României de la BEA 2014.

Din delegatie va face parte si Mirela Roman, directorul Directiei Comunicare a BNR, care va oferi câteva dintre publicatiile monumentale dedicate istoriei, culturii si patrimoniului national realizate cu sprijinul BNR. Printre titlurile care vor figura astfel în fondul Bibliotecii Congresului figurează si editia integrală a „Manuscriselor Mihai Eminescu“, editie îngrijită de acad. Eugen Simion, sub auspiciile Academiei Române.

Book Expo America le oferă scriitorilor si editorilor români o oportunitate unică de a avea dialog direct cu cei mai mari editori si difuzori de carte din SUA si de a atrage interesul agentilor literari si editorilor americani.

INFO

www.icr.ro/new-york/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: