Romania participa la Eurovision 2014. Incep inscrierile pentru selectia nationala

TVR confirma participarea tarii noastre la Concursul Cantecului European – Eurovision si in 2014, considerand ca Romania si romanii merita eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important. Decizia participarii la Eurovision a fost comunicata EBU, organizatorul concursului.

Etapele desfasurarii selectiei nationale Eurovision 2014 sunt urmatoarele:

  • 15.01 – 14.02: inscrieri (depunerea sau trimiterea pieselor si a documentelor prevazute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa eurovision@tvr.ro);
  • 19.02 si 20.02: preselectia (un juriu de specialitate va audia piesele inscrise in concurs);
  • 20.02: anuntarea celor maximum 12 melodii finaliste
  • 1 martie – selectia nationala – alegerea melodiei castigatoare in cadrul unul spectacol televizat, cu public.

INSCRIERE

Cei care doresc sa participe la selectie pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobantilor, nr. 191, sector 1, Bucuresti sau pot depune la Registratura TVR un plic inchis cu urmatoarele documente: un CD, continand varianta finala a piesei si o versiune negativ in format WAV. Plicul trebuie sa contina urmatoarele informatii legate de piesa: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele interpretilor si al producatorului (publisher-ului), daca exista.

In acest an, inscrierile se pot face si prin e-mail la adresa eurovision@tvr.ro, doritorii trimitand piesa in format MP3, cu aceleasi detalii despre melodie enuntate anterior. In aceasta situatie, vor fi considerati inscrisi cei care au primit confirmarea de la adresa de e-mail eurovision@tvr.ro. In ambele cazuri, piesele vor fi insotite de documentele anexe Regulamentului oficial, descarcabile de pe site-ul eurovision.tvr.ro, semnate de toti cei implicati in realizarea si interpretarea melodiilor, precum si dovada achitarii taxei de inscriere (copie OP).

Melodia inscrisa nu trebuie sa fi fost lansata comercial si/sau interpretata public (integral sau partial) inainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face in intervalul orar: 8.00 – 20.00, iar expedierea prin posta trebuie realizata pana la data de 14.02.2014 (data postei).
Piesele inscrise in concurs nu trebuie sa depaseasca 3 minute, iar varsta minima a interpretilor trebuie sa fie de 16 ani impliniti la data finalei internationale, conform Regulamentului EBU.

Informatii suplimentare pot fi gasite pe eurovision.tvr.ro, sectiunea Regulament, incepand cu 12 ianuarie.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2014, la Copenhaga, Danamarca, in 6, 8 si 10 mai. Pe 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorti a tarilor participante pentru intrarea intr-una dintre cele doua semifinale ale concursului.

DESPRE

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan. Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

INFO

eurovision.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: