Romania – Italia 1983 s-a terminat 3-3 (FOTO)

Romania-Italia 1983

Pe Magic Stadium s-au intilnit doua echipe de mari campioni

Gazda meciului, Dan Cojocaru, proprietarul terenului Magic, declara inainte de meci ca “acest eveniment grandios, care nu cred ca are precedent in istoria orasului, va fi o reusita deplina. Imi doresc ca toata lucrurile sa decurga conform planurilor iar oaspetii nostri sa se simta perfect”.

Si acest lucru chiar s-a intimplat. Intregul eveniment a fost frumos, bine organizat si ne-a reamintit de ce iubim ”sportul rege”.

Din lotul Romaniei, condus de fostul selectioner Mircea Radulescu,  au facut parte: Florin Prunea, Romica Gabor, Nicolae Ungureanu, Sorin Cirţu, Rodion Camataru, Ioan Andone, Nicolae Negrila, Costel Orac, Gheorghita Geolgau, Leontin Grozavu şi Daniel Zafiris.

Lotul Italiei, condus de Paolo Rossi, atacant al “squadra azzurra” in 1983, a fost format din:  Stefano Tacconi, Claudio Gentile, Franco Baresi, Juseppe Dossena, Giancarlo Antognoni, Salvatore Toto Schillaci, Giuseppe Giannini, Alberigo Chicco Evani, Franco Causio, Roberto Mussi.

La final, cele doua mari generatii de fotbalisti au terminat la egalitate, dupa un meci in care Romania a condus la pauza cu 2-0.  In echipa Romaniei au jucat si iesenii Zafiris  si Leo Grozavu.  Atmosfera a fost frumoasa, asa cum merita o asemenea intilnire. Pentru romani au marcat Ungureanu, Orac si Zafiris, în timp ce pentru italieni au inscris Evani (2) si Baresi.

In deschidere, de la ora 16:00, a avut loc o intilnire intre Politehnica Old-Boys si o selectionata a unei competitii iesene de minifotbal.

Foto: Silvian Stanisor, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Halloween Escape Party | Master Escape

No Exi(s)t – spectacol de teatru / performance | Teatrul din Stejar

Baby Elvis | Fresh @The Trumpets

Atelier Spre 4 | Art+Design

1 comentariu la “Romania – Italia 1983 s-a terminat 3-3 (FOTO)”

  1. razvan says:

    eu am fost la acel meci~eu am fost in locul lui sorin cartu cand au asezat copii pe locul jucatorilor

Scrie un comentariu: