România, din nou, prezentă la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste de la Mons

ICR Bruxelles susține prezentarea lung metrajului Povestea unui pierde-vară r.: Paul Negoescu și participarea regizorilor Paul Negoescu și Adrian Silișteanu la cea de a 34-a ediție a Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste / Festival International du Film d’Amour (FIFA) Mons (15-22 februarie 2019).

Filmul Povestea unui pierde-vară r.: Paul Negoescu (2018, RO|BG, 100 de minute) va fi proiectat, în premieră în Belgia, în prezența regizorului Paul Negoescu, la Auditorium Abel Dubois din Mons. La premiera din 17 februarie, de la ora 18:00, Paul Negoescu va prezenta filmul și va dialoga cu publicul la sesiunea de întrebări-răspunsuri.

Regizorul Adrian Silișteanu, invitat al FIFA Mons în calitate de membru al juriului internațional de scurt metraj, va premia cel mai bun film de scurt metraj, alături de ceilalți membri ai juriului, cineaști din întreaga lume.

Paul Negoescu are realizări cinematografice de succes, răsplătite din plin de o prezență importantă a publicului spectator, național și internațional. Cea mai recentă producție cinematografică a sa, Povestea unui pierde-vară, se înscrie în aceeași rețetă de succes cu care, se pare, a mai tras un loz câștigător.

„«Nu am crezut niciodată că voi face un film în stilul lui Allen», spune Negoescu, deși admiră filmele regizorului. Povestea unui pierde-vară nu este doar inspirat de filmele lui Woody Allen, ci este și un omagiu adus marelui regizor și actor“, a declarat regizorul Paul Negoescu pentru Variety, cea mai importantă sursă de știri de divertisment, recunoscută și respectată în întreaga lume.

Paul Negoescu (n. 1984, București) este regizor, scenarist, producător. Absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” (promoţia 2008, clasa Laurenţiu Damian, Dinu Tănase), preparator regie film UNATC, înfiinţează în 2013 casa de producţie de filme independente Papillon Film. De asemenea, inițiază, împreună cu Ana Drăghici, Programul „Film+” pentru susținerea tinerilor cineaști. A fost numit ambasador onorific al Festivalului Filmului European 2017. Încă din timpul studenţiei, realizează o serie de scurtmetraje remarcate în competiţiile naţionale şi internaţionale: Examen, Radu+Ana, Târziu, Acasă.

Adrian Silisteanu (n. 1975, Bacău) a studiat cinematografia la București, dar a urmat și cursurile de cinematografie digitală la Institutul Național al Audiovizualului din Paris. Din 2005, a lucrat în principal ca regizor de imagine pentru multe filme de lung și scurt metraj, mai multe serii TV și reclame. În același timp, a scris și a realizat câteva proiecte, printre care se numără și filmul Scris / Nescris, care a câștigat mai multe premii.  Dintre filmele regizate de Adrian Silișteanu, amintim: Regizor de scurt metraj: Afganistans (2019), Scris / Nescris (2016), Șanțul (2013), director de imagine: Jandarmul (2019, director: Dan Chișu), Un om la locul său (2018, regizor: Hadrian Marcu), Shabab Sheyab (2018, regizor: Yasir Al-Yasiri) Fixeur (2016, regizor: Adrian Sitaru).

Perioada festivalului: 15-22 februarie 2019
Loc: cinematograful Auditorium Abel Dubois, Mons
Bilete: se pot cumpăra la casa de bilete a cinematografului și on-line: www.festivaldemons.be

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul BeNeLux.

INFO

ICR Bruxelles

icr.ro

www.facebook.com/icr.bruxelles

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Flavours Of Romania | Skin Resto-Bar

Cafea și praf de stele | Prăjitorul din Oz

Miss Universe România va purta la proba costum o rochie inspirată de portul Reginei Maria a României

Începe Sinestezia. 5 zile dedicate artelor la Iași

Scrie un comentariu: