Romania de AUR in Cehia

Ionut Alexandru Miculescu -Andra Pacurar (Dance Spirit Timisoara)

Ionut Alexandru Miculescu -Andra Pacurar (Dance Spirit Timisoara)

Capitala Cehiei a gazduit weekend-ul trecut Campionatul Mondial U 21 pentru sectiunea de dansuri latino-americane la care Romania a fost reprezentata de perechile Ionut Alexandru  Miculescu -Andra Pacurar (Dance Spirit Timisoara) si Victor Gabor-Catalina Albu (Clubul Sportiv Studentesc Universitatea Bucuresti).

Alaturi de perechile noastre, la startul competitiei s-au aliniat alte 76 de perechi, cele mai bune din lume. La finalul intrecerilor, perechea timisoreana Ionut Alexandru Miculescu -Andra Pacurar, cuplu pregatit de antrenorul Horia Preda, a reusit cea mai mare performanta castigand medaliile de aur si incununandu-se cu titlul de Campioni Mondiali.

Este visul maxim din care nu mi-as dori sa ma trezesc niciodata”,   a declarat  Horia Preda, antrenorul proaspetilor campioni mondiali.

Cea de-a doua pereche romaneasca participanta in aceasta competitie s-a oprit in semifinale, ocupand la general locul 11.

Under 21 Latin
WDSF World Championship Prague
Czech Republic, 03 September 2016

  1. Miculescu Ionut Alexandru – Pacurar Andra//ROU
  2. Nikita Pavlov – Ekaterina Sharanova//RUS
  3. Vladislav Nikishin – Polina Golubeva//RUS
  4. Egor Kondratenko – Mie Lincke Funch//DEN
  5. Marius Valcu – Diana Cojocar//MDA
  6. Dumitru Cernei – Oona Oinas//FIN

In paralel cu mondialul Under 21 de la Praga au mai avut loc si alte competitii in cadrul “WDSF Open Prague 2016 “ in care dansatorii sportivi romani s-au impus categoric. In competitia Youth Standard pe primele locuri s-au clasat perechile noastre,  locul 1. Rednic Paul-Lucaciu Roxana si pe locul 2.Tiberiu Stan-Daria Grigore.  La categoria Rising Star Standard locul 1 perechea  formata din Tiberiu Stan-Daria Grigore , iar la  Junior II Standard, perechea formata din Alin Sebastian Zicoane si Anca Copos locul 1.

Dupa aceste succese de rasunet mondial, dansul sportiv romanesc revine in actualitate cu un nou start in competitiile interne, urmand ca pe 10-11 septembrie sa se desfasoare la Bucuresti Cupa Contesina, iar o saptamana mai tarziu (17-18 septembrie) la Sibiu se va desfasura una dintre cele mai importante competitii international de dans sportiv din Romania, WDSF Transylvanian Grand Prix.

INFO

Federatia Romana de Dans Sportiv

www.dancesport.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: