”Romania – O calatorie regala”, 9-12 septembrie 2013

In perioada  9 – 12 septembrie, Palatul Elisabeta va gazdui evenimentul “Romania – O calatorie regala 2013″, organizat de Casa Majestatii Sale Regelui Mihai I.

Seria de evenimente publice se desfasoara in prezenta Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare, Principele Radu, Principesa Elena, Principele Nicolae, ES dl Alexander Phillips Nixon si Elisabeta, fiica Principesei Elena si reuneste 23 de personalitati din Marea Britanie, Franta, Australia, Statele Unite ale Americii si Elvetia. Lor li se alatura o serie de personalitati din viata publica romaneasca.

“Romania, o calatorie regala” este un proiect anual realizat de Casa Majestatii Sale Regelui, incepand din anul 2004. Proiectul reia initiativa Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta, numita “Croaziera regala pe Dunare”, pe care primii Suverani ai Romaniei au inaugurat-o in ultimul sfert al secolului al XIX-lea. Atunci, ca si acum, Casa Regala dorea promovarea in Europa si in lume a celor mai importante virtuti si interese ale Statului roman, insuficient cunoscute.

In cele noua editii precedente, “Romania, o calatorie regala” a reunit cateva sute de personalitati de pe toate continentele, reprezentand mediul politic, economic, militar si cultural, precum si presa. Scopul a fost acela de a prezenta personalitatilor influente ale lumii Romania de astazi, realitatile si perspectivele ei, potentialul ei natural si uman, respectand traditia si ospitalitatea romaneasca si infatisandu-le la un standard de excelenta.

In anul 2013, “Romania, o calatorie regala” va purta pasii invitatilor straini si romani in Bucuresti, la Sinaia si la Alba Iulia. Invitatii vor participa la un concert de gala la Sala de Muzica a Castelului Peles, sustinut cu maiestrie de Camerata Regala. Ei vor lua parte la o serie de ceremonii in Holul de Onoare si Sala Florentina a castelului, precum si la un dineu oficial la Bastion. Participantii vor vizita obiective istorice si culturale din Capitala si din Alba Iulia.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: