Roger and Rafa in batalia retelelor sociale

Rafael Nadal and Roger Federer nu au jucat numai pentru un loc in finala Australian Open ce va avea loc pe Rod Laver Arena. Si-au disputat si victoria intr-o competitie neoficiala, a popularitatii pe retelele sociale, prin intermediul aplicatiei Social Leaderboard de pe site-ul oficial al turneului Australian Open, www.australianopen.com

Nada si Federer

Rafael Nadal si Roger Federer

Fanii celor doi isi pot ajuta favoritii sa cistige o lupta care, de aceasta data, nu se desfasoara pe terenul de tenis ci pe conturile de Facebook si Twitter ale fanilor din intreaga lume. Cum functioneaza? Daca cineva posteaza un mesaj pe Twitter cu hashtag-ul corespunzator numelui jucatorului favorit sau da ”Like”, pe site-ul oficial al turneului, la orice material despre unul sau altul dintre jucatori, acestia avanseaza in topul popularitatii ”social media”.

Nadal si Federer au generat deja un adevarat ”buzz” online cu peste 84.000 de clickuri pe Facebook si Twitter. Cei doi ocupa prima si a doua pozitie in acest top inedit, Nadal avind la ora scrierii materialului 42.215 click-uri, urmat indeaproape de Roger Federer cu 41.170.

”Social Leaderboard” incurajeaza publicul sa foloseasca retelele sociale pentru a-si propulsa favoritii spre pozitiile superioare ale topului, si pare sa fie o idee care a prins atit la fanii dedicati acestui sport cit si la privitorii ocazionali.

Ideea din spatele acestei aplicatii a fost aceea de a oferi un spatiu de manifestare pentru acea parte din public care nu urmareste permanent manifestarile sportive dedicate tenisului’‘ a spus Daniel Lattimer, Social Media Co-ordinator la Australian Open. ”Pe parcursul turneului am observat ca foarte multi oameni folosesc retelele sociale pentru a vorbi despre tenis dar si ca multi dintre ei o fac numai pe parcursul celor doua saptamini ale turneului. Asa ca ne-a venit ideea de a crea o zona si pentru ei… oarecum paralela cu cea a suporterilor impatimiti, care urmaresc cu maxima atentie fiecare statistica si fiecare rezultat.”

Pentru a-l ajuta pe Nadal sa-si pastreze prima pozitie in top asigura-te ca postezi un mesaj cu hashtag-ul #Rafa sau dai ”Like” la orice material postat pe www.australianopen.com, cu referire la Rafael Nadal. Pentru Federer trebuie sa folosesti #federer.

Pentru a vedea situatia actualizata nu trebuie decit sa faci click pe butonul ”Fan Centre” aflat in partea superioara a site-ului www.australianopen.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: