ROCK`N`CASĂ 2015 – Negură Bunget, Halmyris, Aamon si Grimegod

negura-bunget-rockniasi-201

Metalhead Awards s-a încheiat cu peste 1000 de voturi pentru festivalul Rock`n`Iași 2014, ce își propune în fiecare an să susțină și să promoveze tinerii artiști români pasionați de rock. Această reușită se sărbătorește printr-un concert în cadrul evenimentului Rock`n`Casă, în data de 14 martie 2015, începând cu orele 19:00.

Lansarea albumului „TĂU” al trupei de black metal Negură Bunget aduce pe scena Casei de Cultură a Studenților încă trei trupe în deschidere: Halmyris, Aamon și Grimegod.

Trupa timișoreană de black metal Negură Bunget își are începuturile în anul 1995, cu Hupogrammos (chitară/voce/clape) și Negru (tobe), fiind înființată cu numele inițial de Wiccan Rede. Primul demo înregistrat a fost From Transylvanian Forest. Către sfârșitul anului 1996 este lansat albumul de debut ”Zârnindu-să”, care aduce schimbarea numelui trupei în cel actual și cristalizarea unei ideologii specifice. Odată cu apariția albumului ”Sala Molksa” în 1998, s-a alăturat trupei cel de-al treilea membru oficial, Spurcatu. Prima lor apariție pe o scenă din străinătate are loc în cadrul festivalului Open Hell din Cehia, iar in 2000 lansează cel de-al treilea album, ”Măiastru Sfetnic”. Trupa a devenit cunoscută atât în România, cât și în străinătate, semnând un contract cu Code666 Records din Italia.

Primii care vor urca pe scena Sălii Gaudeamus la ora 20:00 vor fi tinerii din Halmyris. Formată în 2013, trupa ieșeană de folk metal a fost câștigătoarea etapei Metal a festivalului Rock`n`Iași 2014, în același an lansând și albumul EP Omens of Domination. Ei au împărțit scena și cu trupe precum Melechesh, Bucovina, Kistvaen, GOD, Ashaena, An Theos, Lowbau.

Aceștia vor fi urmați de către Aamon, trupă ieșeană de symphonic metal înființată în luna iulie a anului 2009. Ei vor aduce pe scena evenimentului influențe celtice și medievale, vocea Lorenei Lazăr contopindu-se perfect cu growl-ul lui Ciprian Golimbiovschi.

La orele 21:50, armoniile trupei Aamon vor fi zguduite de ritmurile doom death ale trupei Grimegod. Înființată în toamna anului 1991, trupa lansează primul demo, Never Come Back, la patru ani după. Acesta a fost vândut în peste 500 de exemplare. Anul 1995 aduce cu el lansare primului album, Under the Sad and Silent Sky, vândut în peste 1000 de exemplare și, odată cu acesta, trupa se face remarcată pe scena underground metal din România. În 1997 apare Dreamside of Me, cel mai bine vândut album, urmând With Broken Wings în 2002, Wrong Roads în 2011.

Toate cele patru trupe sunt în pregătiri pentru ceea ce urmează a fi un concert spectaculos pentru fanii lor și ai festivalului Rock`n`Iași. Biletele vor costa 15 lei și se vor putea cumpăra la intrarea principală în Casa de Cultură a Studenților în seara evenimentului!

INFO

Casa de Cultura a Studentilor, Iasi

Str. V. Conta 30

Telefon: 0232410615

E-mail: casadecultura_iasi@yahoo.com

FB: www.facebook.com/CCSIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: