Rocanotherworld #7 ii aduce pentru prima data la Iasi pe Nouvelle Vague

Cea de-a saptea editie a festivalului Rocanotherworld va avea loc in zona de agrement Ciric din Iasi, incepand de joi, 23 iunie, pana duminica, 26 iunie. Primele trupe confirmate sunt: Domino, E.M.I.L., Nouvelle Vague, Paul Tihan si Suie Paparude, iar biletele si abonamentele early bird sunt disponibile prin reteaua iabilet.ro: rocanotherworld.iabilet.ro.

Unul dintre cele mai mari festivaluri din regiunea de nord-est a Romaniei si una dintre manifestarile consecvente ale genului din ultimii ani, a fost printre putinele evenimente care s-au desfasurat in cei doi ani de pandemie, in 2020 chiar fiind primul festival post lockdown din tara.

Anul acesta, Rocanotherworld #7 ii aduce pentru prima data la Iasi pe Nouvelle Vague, celebrul grup de muzicieni care a cucerit intreaga lume cu ritmuri de bossa nova, ce au ca sursa de inspiratie miscarea new wave, precum si muzica punk si post punk. De 18 ani Nouvelle Vague readuc la viata, intr-o interpretare proprie, piese celebre ale unor trupe emblematice precum Depeche Mode, Simple Minds, Sex Pistols, Talk Talk, Robert Palmer, The Sisters of Mercy, Killing Joke, The Clash, Billy Idol, New Order, The Smiths si The Cure.

Odata cu eliminarea restrictiilor, editia din iunie va activa din nou scena de muzica electronica, primii artisti confirmati fiind DJ-ul si producatorul Adrien, Mihai Popoviciu, considerat astazi unul dintre cei mai inovativi producatori est-europeni de muzica electronica si The Model, DJ-ul roman care a mixat in jurul lumii in ultimii 20 de ani.

Traditia caritabila continua, fiind parte a festivalului ce sta sub semnul solidaritatii si a celor trei valori, Be Curious, Be Different, Be for others. In contextul curent, organizatorii si partenerii festivalului si-au indreptat din nou atentia catre comunitate si cei care au nevoie de ajutor, sprijinind refugiatii ucraineni si asociatiile care se ocupa de taberele oficiale din Iasi. Astfel, cu sprijinul Kaufland Romania, au fost donate de la inceputul crizei umanitare si pana in prezent peste 10 tone de produse de curatenie, igiena si alimente neperisabile taberelor de refugiati, peste 5000 de portii de mancare, iar alaturi de Trei Vieti a fost reactivat Fondul Donatorilor, ce are ca scop sustinerea spitalele din Ucraina cu medicamente, consumabile si echipamente medicale.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzica, arta, ganduri, oameni si idei organizat la Iasi incepand cu anul 2016. Reprezinta o calatorie colectiva autentica, o stare de spirit, o celebrare a vietii prin (re)conectarea la valorile cu care rezonam, o efervescenta culturala de care avem nevoie in conturarea felului de-a fi si de a simti.

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld si Classix din Iasi, avand drept scop revitalizarea culturala a orasului, angrenarea comunitatilor creative si implicarea in viata civila a societatii prin actiuni care promoveaza spiritul proactiv, contributiv si participativ.

Showberry este un startup castigator al programului Investeste in oameni! Din 2015 dezvolta proiecte culturale si creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice si evenimente tematice din regiunea de nord-est a Romaniei. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alaturi de Asociatia Industrii Creative.

Supporting Partner: Kaufland Romania

INFO

www.facebook.com/rocanotherworld

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: