Robin and the Backstabbers LIVE @Underground The Pub

robin backstabers-underground

AMANAT!

Simțim că, după tragedia de săptămâna trecută, încă mai avem nevoie de niște timp pentru a putea reveni pe scenă. Astfel, apariția noastră la Iași nu va mai avea loc pe 13 noiembrie ci mai târziu, la o dată pe care o vom comunica ulterior. Ne cerem scuze tuturor celor care ar fi vrut să ne vadă.” Robin and The Backstabbers

Vineri, 13 noiembrie 2015, de la ora 21:00 sunteti asteptati la Robin and The Backstabbers LIVE, in Underground Pub.

Robin and the Backstabbers s-a înființat în anul 2010 la inițiativa lui Andrei Proca, poreclit Robin încă din liceu, după personajul cu același nume ce apare în videoclipul „Paranoid Android” al formației britanice Radiohead. Anterior înființării formației, Robin mai avusese două proiecte, Filament și DJ Robot, și făcuse parte pe perioada liceului dintr-o trupă numită nivelzero. În urma unei călătorii întreprinse în munții Călimani, Robin a decis să pună bazele unei formații care să cânte cover-uri după albumul Graceland al cântărețului american Paul Simon, dar acest plan nu s-a mai materializat.

Robin and the Backstabbers a lansat două albume de studio, Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad, respectiv Bacovia Overdrive vol. 2: Arhanghel’sk. Ambele albume fac parte dintr-o trilogie care urmează să mai cuprindă Vladivostok. Stalingrad a fost bine primit de către critici, formaţia câştigând premiul la categoria „Cel mai bun rock alternativ” la On Air Music Awards în 2013, ocazie cu care a primit şi premiul pentru artistul anului. Arhanghel’sk a fost primit cu critici mixte.

Criticii au caracterizat muzica Robin and the Backstabbers ca fiind de un „rafinament eclectic” și „extrem de radio-friendly”, lăudând melodicitatea și varietatea sunetului de pe albumul de debut, cu referire la care au folosit descrieri precum disco-funky, grungy, shoegaze sau folk „grav și retrofuturistic”. Un alt punct de atenție a fost reprezentat de versuri, descrise într-o recenzie drept „memorabile”, un critic notând că în cazul Robin and the Backstabbers poezia poartă „un fel de duet permanent cu melodia”. wikipedia.org

Componenta: Andrei Proca (Robin) (voce, chitara, bruiaj, balistica si seismologie); Vladimir Proca (ShakeHeartbreak) (baterie, limnologie, radiogoniometrie si vexilologie); Florentin Vasile (Norman Bates) (chitara, voce, taxidermie si hagiografie);  Vlad Feneșan (Apolodor)  (bas, pirogravura, entomologie si spectrografie); Andrei Fântână (Dragonul Roșu) (saxofon, clape, navigatie si serigrafie); Radu Moldovan (TRădanu) (baterie, sericicultura, cadastru si exponometrie)

REZERVARI

Telefon: 0735 004 001 (intre orele 18.00-22.00)

INFO

Underground Pub

Galeriile comerciale Stefan cel Mare – demisol (jos la spirala)

Email: contact@undergroundpub.ro

Program: zilnic: 20:00 – 6:00

www.facebook.com/Undergroundthepub

PE ACEEASI TEMA:

Concert Live cu Mircea Rusu

Back to The Future | Classix Festival 2022

A Jazzy Little Chrismas | Live Performance

Concert Luna Amara | Underground Pub

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: