Robin And The Backstabbers – Arhanghel’sk @Underground The Pub

RATB_poster_30mai_sRGB

A sosit vremea. Sculați, gazde, aprindeți lumina, treziți-l pe ăla micu’ și bateți în țeavă să audă și vecinii. Arhanghel’sk e aici, printre noi, mai clar decât a fost oricând altcândva. Ne întâlnim să vă împrieteniți în Iași sâmbătă, pe 30 mai, la Underground Pub.

Robin and the Backstabbers s-a înființat în anul 2010 la inițiativa lui Andrei Proca, poreclit Robin încă din liceu, după personajul cu același nume ce apare în videoclipul „Paranoid Android” al formației britanice Radiohead. Anterior înființării formației, Robin mai avusese două proiecte, Filament și DJ Robot, și făcuse parte pe perioada liceului dintr-o trupă numită nivelzero. În urma unei călătorii întreprinse în munții Călimani, Robin a decis să pună bazele unei formații care să cânte cover-uri după albumul Graceland al cântărețului american Paul Simon, dar acest plan nu s-a mai materializat.

Robin and the Backstabbers a lansat un singur album de studio, intitulat Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad, primul dintr-o trilogie care urmează să mai cuprindă Arhanghel’sk și Vladivostok.Stalingrad a fost bine primit de către critici, formația câștigând premiul la categoria „Cel mai bun rock alternativ” la On Air Music Awards în 2013, ocazie cu care a primit și premiul pentru artistul anului.

Criticii au caracterizat muzica Robin and the Backstabbers ca fiind de un „rafinament eclectic” și „extrem de radio-friendly”, lăudând melodicitatea și varietatea sunetului de pe albumul de debut, cu referire la care au folosit descrieri precum disco-funky, grungy, shoegaze sau folk „grav și retrofuturistic”. Un alt punct de atenție a fost reprezentat de versuri, descrise într-o recenzie drept „memorabile”, un critic notând că în cazul Robin and the Backstabbers poezia poartă „un fel de duet permanent cu melodia”. wikipedia.org

Formația își autodefinește sunetul drept pop melodramatic.

”Paul Simon vanator de recompense. Talk Talk cazand pe scari. Bruce Springsteen razand in somn. James Hetfield vorbind in soapta ca sa nu se trezeasca ala micu. Propria voce, auzind-o inregistrata pentru prima data. Tocuri inalte pe asfalt, in curtea scolii pe care ai terminat-o de mult. Abraham Lincoln tragandu-i clopotele lui Naomi Watts // In orice caz, cu cat esti mai departe de garderoba, cu atat suna mai bine. ”

Componenta: R. (voce, chitară, bruiaj, balistică și seismologie); ShakeHeartbreak (baterie, limnologie, radiogoniometrie și vexilologie); Norman Bates (chitară, voce, taxidermie și hagiografie); Oigăn (bas, herpetologie, orografie); Dragonul Roșu (saxofon, clape, navigație și serigrafie); TRădanu (baterie, sericicultură, cadastru și exponometrie).

FB: www.facebook.com/RobinandtheBackstabbers; Web: arhanghel.sk

BILETE

Bilete online in rețeaua iabilet.ro: 25 de lei în avans (număr limitat) în Underground; 35 de lei la intrare. Puncte fizice de vânzare iaBilet pentru Iași: Underground Pub (Galeriile Comerciale ”Ștefan cel Mare”); Magazinul UMAN din Iulius Mall – bd. Tudor Vladimirescu;  Terminalele ZebraPay (www.zebrapay.ro/locatii)

EXTRA: Aplicaţia de IOS sau Android iaBilet; de pe varianta de mobile IaBilet – m.iabilet.ro Pe iaBilet.ro poti comanda bilete platind cu cardul, paypal sau pe factura la Vodafone sau poti comanda bilete ramburs cu plata cash la livrare prin Fancourier in 24 de ore oriunde in tara. Biletele in format electronic pot fi scanate atat printate cat si de pe tableta sau smartphone.

Telefon pentru rezervari: 0735 004 001 (intre orele 18.00-22.00).

INFO

Underground Pub

Galeriile comerciale Stefan cel Mare – demisol (jos la spirala)

Email: contact@undergroundpub.ro

Program: zilnic: 20:00 – 6:00

FB: www.facebook.com/Undergroundthepub

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: