Revista de cultură contemporană TIMPUL intră în rețeaua națională de distribuție Inmedio

timpul-ianuarie-fotoE TIMPUL pentru România

Începând de luni, 26 ianuarie 2015, revista de cultură contemporană TIMPUL va putea fi găsită în toată țara.  Publicația va costa 5 lei și va fi în toate centrele de distribuție de presă Inmedio din România. Centrele de distribuție de presă Inmedio numără peste 200 de locații în toată țara.

Principalele orașe în care se va găsi revista de cultură contemporană TIMPUL:

Iași, Sibiu, Timișoara, București, Cluj, Constanța, Deva, Brașov, Galați, Craiova, Arad, Suceava.

După aproximativ un an de rebranding, redefinire editorială și grafică, revista TIMPUL intră pe piața media din toată țara. În tot acest timp de redefinire sub semnătura directorului prof.univ. dr. Daniel Șandru, revista a fost distribuită gratuit în centrele universitare din Iași și din țară, în instituțiile de cultură și centrele instituționale.

Această ieșire pe piața media a revistei de cultură contemporană TIMPUL vine odată cu marcarea unui an de succes în ceea ce privește inițiativele editoriale, dar și practice ale revistei de cultură contemporană TIMPUL. Dintre proiectele de importanță națională inițiate sau susținute de revista TIMPUL în 2014, care vor continua în 2015, amintim: Campania de strângere de fonduri pentru casa lui George Enescu din Mihăileni, Botoșani, Serile Filmului Românesc TIMPUL (proiect inițiat de Asociația Studenților Jurnaliști Iași, susținut de revista TIMPUL), Campania Oamenii Timpului, Gala Oamenii Timpului,. În toate aceste proiecte, echipa redacțională TIMPUL a conturat o adevărată arie de susținere a valorilor culturale din România.

Numărul actual al revistei de cultură contemporană TIMPUL (nr. 190) conține pagini de actualitate culturală, pagini de dezbatere politică, pagini de eseu, filosofie, reportaj, interviu, poezie, critică literară, cronică de film și teatru, dar și o rubrică de lingvistică. Editorialul directorului revistei prof.univ.dr. Daniel Șandru descrie un bilanț provizoriu, dar și un plan pentru anul care a început.

Dintre articolele și rubricile numărului actual al lunii ianuarie, amintim:

  • Paginile de dezbatere politică Polis, coordonate de Sorin Bocancea, cu articole semnate de Liviu Iolu, Liviu Mihaiu, George Onofrei.
  • Paginile de Filosofie, coordonate de George Bondor.
  • Interviul cu actorul Dionisie Vitcu, realizat de Andrei Giurgia.
  • Articolul de opinie semnat de Daniel Cristea-Enache, despre reacțiile stârnite de decimarea redacției Charlie Hebdodin Paris.
  • Revista de cultură contemporană TIMPUL conține suplimentul dedicat Galei Oamenii Timpului.

Acest număr al revistei TIMPUL conține un supliment de opt pagini, dedicat Galei Oamenii Timpului, care s-a desfășurat pe 13 decembrie 2014 la Teatrul Național “Vasile Alecsandri” din Iași. Suplimentul este realizat de membrii Asociației Studenților Jurnaliști din Iași, care au realizat reportaje, relatări și interviuri cu Oamenii Timpului, juriul național al Galei.

Câteva reacții ale studenților din Asociația Studenților Jurnaliști, care au participat la organizarea Galei Oamenii Timpului și la realizarea suplimentului din acest număr TIMPUL:

Oamenii Timpului a reprezentat un bun prilej de a vedea cum se organizează un eveniment de asemenea amploare, de a învăța să ne descurcăm cu situațiile neprevăzute. Tot prin acest gen de proiecte, învățăm să lucrăm mai bine în echipă, să comunicăm, să funcționăm ca un tot unitar. Simt că astfel ne dezvoltăm pe plan personal, dar și profesional. (Ciprian Pricope, student în anul al II-lea, Jurnalism)

Gala Oamenii Timpului a însemnat emoție, eleganță și echipă. Am văzut bucuria celor premiați și cred că scopul a fost atins: venise timpul pentru Oameni! (Betty Manolache, studentă în anul al II-lea, Jurnalism)

Prin continuarea editării și coordonării suplimentelor TIMPUL, împreună cu Asociația Studenților Jurnaliști Iași, se vrea inițiată o nouă școală practică de presă scrisă. Edițiile precedente ale suplimentelor au fost dedicate Serilor Filmului Românesc TIMPUL (ediția a V-a, 2014) și Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT 2014).

INFO

www.revistatimpul.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , ,

Scrie un comentariu: