Revelion la TVR 2: comedii clasice şi filme de aventuri, cu actorii preferaţi

operatiunea-monstrul

Toma Caragiu, Marin Moraru, Florin Piersic, Jean Constantin, Gheorghe Dinică, Stela Popescu, Rodica Popescu Bitănescu, Emil Hossu, Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani – sunt doar câteva nume din Galeria de Aur a cinematografiei româneşti alături de care vă invităm să petreceţi Revelionul la TVR 2.

De la ora 20.10, Operaţiunea Monstrul îi aduce pe Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru, George Grigoriu, Nineta Gusti, Ovidiu Schumacher şi pe mulţi alţii într-o comedie savuroasă. Realizat în 1976 în regia lui Manole Marcus, filmul a reuşit să se menţină în topul preferinţelor cinefililor din România chiar şi acum, la patru decenii de la premieră.

De la ora 22.10, filmul Masca de argint îl prezintă pe Florin Piersic în rolul inegalabilului Mărgelatu. Realizat în 1985, în regia lui Gheorghe Vitanidis, filmul de aventuri are o distribuţie de excepţie, cu actori de prim rang precum: Marga Barbu, Alexandru Repan, Ion Besoiu, Ovidiu Iuliu Moldovan.

La TVR 2 intrarea în 2017 se face în stil mare, urmărind un spectacol de artificii, după care, de la 0.10, aflăm Secretul lui Bachus – în regia lui Geo Saizescu. Cu scenariul semnat de Titus Popovici, filmul poliţist inspirat dintr-un caz real  are în distribuţia sa pe actorii Ştefan Mihăilescu-Brăila, Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Emil Hossu, Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani.

De la 2.10 Mărgelatu’ revine cu Colierul de turcoaze – şi ajutat de prietenul său Buză de Iepure, trebuie să îndeplinească sarcina dată de domnitorul Ţării Româneşti – Gheorghe Bibescu.  Pentru a evita un scandal diplomatic, ei trebuie să îl salveze pe  împuternicitul băncilor vieneze – răpit, împreună cu fiica sa.

De la ora 3.50, este programată o nouă comedie: Secretul lui Nemesis – cu Emil Hossu Gheorghe Dinică, Dumitru Rucăreanu, Jean Constantin, Carmen Galin, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitănescu, Stela Popescu, Sebastian Papaiani, sub bagheta lui Geo Saizescu.

INFO

Televiziunea Romana

www.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: