Revelion in Neamt

revelion hanu ancutei

Hanu Ancuţei rămâne şi de sărbători alegerea numărul unu în materie de tradiţii culinare moldoveneşti. Hotelul Roman Plaza din Roman, foarte solicitat de turiştii care îşi petrec Revelionul în judeţul Neamţ

Din ce în ce mai mulţi turişti români, dar şi străini, au ales judeţul Neamţ, în acest an în general şi cu ocazia sărbătorilor de iarnă în particular, pentru petrecerea unui sejur. Majoritatea vizitatorilor au optat între a se caza la hoteluri din municipiile Roman şi Piatra Neamţ ori la pensiuni rurale şi agroturistice.

Ca loc de petrecere a Crăciunului şi a Revelionului într-un stil cât se poate de tradiţional, prima opţiune a turiştilor a fost legendarul Han al Ancuţei. Mulţi turişti au ales să se cazeze la hotelul Roman Plaza din Roman, de 4 stele. Pentru un pachet turistic de Revelion de 3 nopţi, între 30 decembrie şi 2 ianuarie, un turist plăteşte 395 de euro. Tariful include acces nelimitat la spa, excursie în zona turistică Neamţ, 3 prânzuri, 3 cine inclusiv meniul festiv de Revelion şi Carnaval.

Dacă de Crăciun, invitatul special, care a concertat la Hanu Ancuţei şi hotelul Roman Plaza a fost artistul Ducu Bertzi, pe 1 ianuarie seara, gazdele propun turiştilor un Carnaval la Hanu Ancuţei. Petrecerea de Revelion, organizată tot la Hanu Ancuţei, va fi în stil bourlesque, sub genericul „Revelion în inima Moldovei”. Invitaţi speciali vor fi artistul Raoul Rareş Borlea şi formaţia Nostalgy.

Am încurajat întotdeauna turismul activ. Oaspeţii noştri vor experienţe, aventură, tradiţii, nu doar o cameră şi o mâncare bună. De aceea, şi în programul de Revelion am inclus un prânz bisericesc la mănăstirea Vovidenia din Târpeşti, loc iubit de marele nostru scriitor Mihail Sadoveanu, vizitarea mănăstirii Agapia, a Cetăţii Neamţului şi a rezervaţiei de zimbri. În acest an, mai mult ca oricând, turiştii români au preferat să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în ţară, şi asta s-a văzut şi în judeţul Neamţ, inclusiv la noi, în zona municipiului Roman”, precizează Nuşa Chiriac, proprietarul hotelului Roman Plaza şi al Hanului Ancuţei din Tupilaţi – Neamţ.

Potrivit Institului Naţional de Statistică, judeţul Neamţ a fost vizitat de 176.226 turişti în 2014. Dintre aceştia, 20.171 de turişti au fost în municipiul Roman, iar 2215 la Tupilaţi, unde se află Hanu Ancuţei. 163.441 de turişti români  au ales judeţul Neamţ în 2014, în creştere faţă de 149.198, câţi au fost în 2013, iar 12.785 de turişti străini au ales judeţul Neamţ, tot în creştere faţă de 11.509 în anul precedent. Pentru 2015 se preconizează o creştere similară.

Judeţul Neamţ are în total 234 de structuri turistice, care totalizează 7015 locuri de cazare, respectiv 1.797.278 locuri zile (deci atâţi turişti ar putea sosi tot timpul anului, dacă ar fi un grad de ocupare de 100%). Ca structuri de cazare, sunt 18 hoteluri, 133 de pensiuni agroturistice (cu un total de 2447 de locuri) şi 33 de pensiuni turistice. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, gradul de ocupare general în judeţul Neamţ, în special la hoteluri şi pensiuni rurale, a fost de circa 60% de Crăciun şi este de circa 85% de Revelion. Pe partea de turism rural, judeţul Neamţ a devenit una dintre cele mai solicitate regiuni, alături de Maramureş, Bucovina, Mărginimea Sibiului, Munţii Apuseni sau Bran-Moieciu.

Cred în potenţialul turistic al României şi al judeţului Neamţ, care prinde din urmă în forţă alte regiuni cu tradiţii precum Bucovina şi Maramureş. Încă nu ştim să ne prezentăm şi să ne vindem la potenţialul nostrum maxim, dar consider că a sosit vremea unui marketing mai agresiv, mai ales că România se află, în prezent, într-o conjunctură bună. Fiind proprietar al Hotelului Roman Plaza şi al Hanului Ancuţei, am conceput, alături de partenerii mei, programe turistice de vizitare a nordului Moldovei, mai precis a judeţelor Neamţ şi Suceava (Bucovina). Roman poate fi un adevărat hub pentru regiune deoarece de aici se poate ajunge uşor, în maxim două ore, în orice punct important al nordului Moldovei, fie Piatra Neamţ, Iaşi, Suceava sau zona istorică Bucovina. Pentru anul viitor, urmărim atragerea turiştilor străini şi din ţări precum China sau Israel. Hanu Ancuţei este şi membru al ANTREC – Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural -, care a promovat la maxim turismul rural din România. Şi mă bucur să spun că judeţul Neamţ este foarte bine poziţionat pe harta turismului rural din România, Hanu Ancuţei fiind unul dintre reperele tradiţionale ale judeţului”, declară Nuşa Chiriac, proprietarul hotelului de 4 stele Roman Plaza din Roman şi al Hanului Ancuţei din Tupilaţi.

Anul acesta, s-au cazat pentru 1-2 nopţi la Hotelul Roman Plaza şi s-au familiarizat cu deliciile culinare ale Hanului Ancuţei grupuri de turişti precum şi turişti individuali din Germania, Franţa, Polonia, Italia, SUA, Japonia etc. Hotelul Roman Plaza a devenit deja hotel de tranzit pentru turiştii străini care aleg circuite, dar scopul este şi acela de a crea din nordul Moldovei o destinaţie turistică în sine.

Hotelul Roman Plaza este situat chiar în centrul oraşului Roman, pe Bd. Roman-Muşat nr. 26, pe artera principală de circulaţie a Moldovei şi la intersecţia cu cele mai importante oraşe: Iaşi, Bacău, Suceava, Piatra Neamţ. Complexul Roman Plaza oferă servicii excelente de cazare (Hotel Roman Plaza), bucătărie gourmet (Restaurant Roman Plaza), produse rafinate de patiserie-cofetărie (Cafe Roman Plaza) şi ofertă diversă şi selectă de servicii wellness si spa (Roman Plaza Spa). Serviciile de 4 stele plus sunt disponibile la preţuri de 3.

Dacă doriţi relaxare, vă recomandăm spa-ul complexului. Serviciile proprii includ  saună, jacuzzi, Hammam, băi Kneipp, hidromasaj şi terapii corporale, diverse tipuri de masaje corporale, împachetări, tratamente de slăbire şi anti-aging (LPG – Cellu M6 Endermolab), biostimulare corporală (Ultratone Futura Pro), exerciţii Huber Motion Lab cu aplicaţii în domeniul înfrumuseţării, sănătăţii şi sportului. Centrul de conferinţe al hotelului are 250 de locuri, deci poate găzdui evenimente mici şi medii.
Despre Hanu Ancuţei

Situat de-a lungul unuia din principalele drumuri europene ce străbat România (E85), la o distanță de 27 km de municipiul Roman, înspre Suceava și la 350 km de București, Hanu Ancuţei reprezintă locul ideal  pentru turiştii dornici să regăsească adevăratul spirit românesc. Hanu Ancuței a devenit celebru prin plasarea aici a acțiunii din volumul Hanu-Ancuței (compus din 9 povestiri), publicat în anul 1928 de marele scriitor român Mihail Sadoveanu (1880-1961).

În vara acestui an, vestitul Han al Ancuţei din comuna Tupilaţi, judeţul Neamţ, şi-a mărit capacitatea cu o terasă de 400 de locuri. Construcţia de lemn păstrează stilul arhitectonic original al Hanului vechi. Inaugurarea a fost marcată de o petrecere în stil ţigănesc tradiţional şi de prezenţa unor personalităţi locale, alături de reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi ai mass-media.

Echipa de arhitecţi a fost foarte atentă la toate detaliile. Investiţia în noua terasă s-a ridicat la 400.000 de euro şi, cu această ocazie, Hanul Ancuţei şi-a dublat, practic, capacitatea, de la 250 de locuri în interior şi 150 în exterior, cât avea terasa veche. Am primit deja mai multe grupuri de turişti străini care au fost serviţi aici la prânz şi la cină şi am organizat o serie de evenimente. De altfel, terasa Hanului Ancuţei a găzduit evenimente pe tot parcursul sezonului estival şi va continua să o facă şi în această toamnă”, subliniază Nuşa Chiriac, proprietarul Hanului Ancuţei.

INFO

www.hanu-ancutei.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: