Retrospectiva Cafeneaua Cinematografica 2010

Luni, 13 decembrie 2010, ora 20.00, Mojo Bar si Ana va asteapta la Retrospectiva “Cafeneaua Cinematografica” 2010.

Balastiera #186 (2007) – regia: Adina Pintilie, co-regizor George Chiper – scurt-metraj, 21 min.
Margine de oras industrial..o balastiera parasita si locatarul ei solitar ..
Intr-o zi ca toate celelalte, in lumea lui goala de beton si fier, apare un strain… aparent nimic nu se schimba ..totusi nimic nu mai e la fel…

Multumiri decanului Facultatii de Film (UNATC) prof. Sorin Botoseneanu.

Museum of Broken Relationships (2009), regia: Iulia Rugina, Sarajevo City of Film – Sarajevo Talent Campus, scurt metraj, durata: 15 min. – film vorbit in limba engleza.
“In 2007, am participat la „Talent Campus”, un proiect initiat de Festivalul de Film de la Sarajevo. Am aplicat cu un scenariu, a fost selectat, am primit finan­tarea asa ca am mers la Sarajevo sa fac filmul cu o echipa bosniaca. Filmul a fost produs de o casa de productie din Sarajevo, iar oame­nii de acolo m-au ajutat foarte mult. Eram singura, nu cunosteam limba, trebuia sa lucrez cu 20 de oameni, carora oricum nu le-am retinut numele decat dupa mult timp. Acest muzeu al relatiilor destramate exista, dar eu n-am apucat sa-l vad.

Cand am fost la festival, pe un flyer apare acest muzeu, un loc unde oamenii, dupa ce se despart de iubitii/ iubitele lor, merg acolo si lasa un obiect primit de la respectiva persoana, impreuna cu poves­tea obiectului. Este, de fapt, o groapa a rela­tiilor distruse. Scenariul l-am scris intr-un timp foarte scurt si cred ca se vede ca nu e prea lucrat. A avut premiera anul trecut, in open-air la Sarajevo, in fata a 3.000 de persoane, iar experienta a fost incredibila. Aproape am lesinat de frica. A trebuit sa urc pe scena si nu voiam decat sa multumesc organizatorilor pentru sansa acordata, dar n-am putut rosti toate cuvintele.” (Iulia Rugina – cinematograph.ro)

Mana lui Paulista (1999), regia: Cristian Mungiu, UNATC, durata 9 min.
Filmul de absolvire al laureatului de la Cannes din anul 2007 este o sarja caustica la adresa contaminarii, dupa cum se pare ireversibile, a lumii in care traim cu “virusul telenovelei”.

Ana si Mojo va multumesc ca ati fost alaturi de Cafeneaua Cinematografica in 2010, va ureaza un An Nou fericit si sa vedeti cat multe filme romanesti bune!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: