Reteta traditionala din Maramures: Cocurei

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.

Reteta traditionala din Maramures ”Cocurei” a fost oferita de Complex Lostrita, din Blidari, judetul Maramures si a fost preparata de Dan Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions

INGREDIENTE

  • 500 g faina de malai Gold Maya
  • 1 lingura faina alba Gold Maya
  • 1 lingura zahar Margaritar
  • ½ lingurita sare Kotanyi
  • ½ lingurita bicarbonat Dr. Oetker
  • 1 cutie lapte bătut Traditii din România (490 ml)

PREPARARE

Malaiul Gold Maya se pune intr-un bol, dupa care se adauga restul ingredientelor. Se amesteca pana se obtine o coca groasa. Se unge tigaia cu ulei apoi se ia cate o ligura de compozitie si se pune la prajit.

Despre parteneri: Din ianuarie 2014, derularea activitatilor din cadrul Caravanei “Descopera traditiile culinare romanesti!”  se realizeaza cu sprijinul brandului de morarit Gold Maya si al brandului de condimente Kotanyi Romania.  Prezent pe piata din Romania din anul 2000, brandul Gold Maya inglobeaza toate calitatile si valorile unui brand de morarit premium sub o eticheta traditionala. Folosind cereale atent selectionate si procesate la cele mai inalte standarde de calitate, Gold Maya ofera faina de malai grisat precum si faina de grau BL 00, BL 55 si BL 65.  Cu faina Gold Maya se pot pregati retete traditionale, produse de panificatie, patiserie etc.

Infiintata in 1881, compania Kotanyi ofera peste 4.500 de produse catre clienti din mai mult de 20 de tari diferite.  Din 1981, compania este condusa de Erwin Kotanyi. Intotdeauna preocupat de cea mai buna calitate a produselor, Kotányi isi testeaza regulat produsele: in Mai 2003 Kotányi implementeaza sistemul de certificare a calitatii ISO, o inalta apreciere pe piata produselor alimentare.

Despre programul de educatie culinara: Caravana “Descopera traditiile culinare romanesti” este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie – decembrie 2014.

In 2014 programul educational este sprijinit de 70 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Agro TV, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, Constanta Blog, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Infoest,  InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

INFO

www.traditiiculinareromanesti.ro

www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com

www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: