”Respira, iubeste si taci!” se lanseaza la Alexandria Librarii

Alexandria Librării, Era Shopping Park şi Asociaţia Money for Help organizează sambata, 17 mai 2014 evenimentul de lansare a celei mai noi apariţii editoriale semnate de doamna psiholog Gigi Ghinea: Respiră, iubeşte şi taci! Manifestarea va avea loc in Alexandria Librarii din Era Shopping Park  incepand cu ora 13.00. Cartea va fi prezentată de doamna Mihaela Zaharia şi de regizorul Nucu Ionescu.

Continuând procesul de vindecare spirituală, autoarea oferă cititorilor săi, şi în această a treia carte (Respiră, iubeşte şi taci ), aşa cum s-a întâmplat cu celelalte (Cum m-am vindecat de nefericire şi Iubirea care vindecă), printr-un exerciţiu de onestitate, simplitate şi iubire de semeni, o nouă metodă de lucru: tăcerea. Doar tăcând omul se poate asculta pe sine pentru a se cunoaşte ca esenţă pură, divină.

Contemplarea tăcută a existenţei noastre vremelnice presupune, de această dată, o călătorie spre centrul fiinţei, în punctul în care doar omul poate fi în contact direct cu divinitatea, cu eternitatea, cu cosmosul.

Practicând tăcerea câteva ore zilnic autoarea oferă cititorilor săi câteva note din jurnalul personal din care aceştia pot desprinde adevărate tehnici de purificare a minţii. Are loc astfel eliberarea minţii de fricile ei imaginare, pe care aceasta le-a preluat prin imitaţie. Toate aceste frici imaginare au la bază credinţe false, convingeri rigide, tipare mentale automate. Vă aşteptăm să respirăm iubirea împreună

DESPRE AUTOR

A terminat Facultatea de Psihologie după 1990. Şi-a luat licenţa cu tema “Despre moarte”! A intrat apoi în formare psihanalitică freudiană cu cei mai renumiţi psihanalişti din România. În acelaşi timp s-a înscris la masterul de psihoterapie analitică jungiană (C.G. Jung), primul master de specialitate apărut la noi şi a continuat formarea în această orientare care depaşea limitele biologizante ale lui Freud, încercând să se înţeleagă şi să se desăvârşească spiritual.Disertaţia de la terminarea acestui master s-a numit (deloc întâmplător) “Suferinţa care maturizează”.

Pasiunea şi credinţa în profesie au ajutat-o să pătrundă în mass-media – a scris la ziare şi reviste, a apărut în multe emisiuni la mai toate televiziunile de la noi, la radio, a ţinut prelegeri, seminarii cu elevi de liceu şi multe alte activităţi profesionale, fapt care i-a fost de mare ajutor, pentru că, doar practicând în toate formele şi domeniile posibile într-o viaţă, înveţi meseria de psiholog.

Deşi  deţine două atestate profesionale eliberate de Colegiul psihologilor din România, a ales să inchidă cabinetul de psihologie (2012) şi să se dedice în exclusivitate scrisului. A scris trei cărţi “Cum m-am vindecat de nefericire (2011), Iubirea care vindecă (2012)”, Respiră, iubeşte şi taci (2014).

INFO

librariilealexandria.net/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: