Requiem | Opera National Romana Iasi

Opera Națională Română din Iași va cinsti memoria victimelor COVID 19 într-un mod special. Sâmbătă, de la ora 20:00, în curtea interioară a Catedralei Romano-Catolice Iași, Opera ieșeană va susține spectacolul Requiem, de Wolfgang Amadeus Mozart.

Conducerea muzicală a evenimentului care va fi realizat cu sprijinul Episcopiei Romano-Catolice Iași va fi asigurată de Alessandro Cedrone.

Alături de soprana Diana Bucur, mezzosoprana Maria Miron, tenorul Florin Guzgă și basul Ivan Dikusar vor participa orchestra și corul Operei Naționale Române Iași. Dirijor cor: Manuel Giugula.

În semn de recunoștință pentru eforturile deosebite făcute de la apariția pandemiei de corinavirus, la reprezentația de sâmbătă au fost invitate să asiste persoane aflate în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2.

Requiem-ul în re minor, cântecul de lebădă al lui Mozart, compus în 1791, cu câteva luni înainte de trecerea în eternitate a genialului compozitor austriac, este o comoară muzicală care îi comemorează pe cei plecați la odihna veșnică. De-a lungul istoriei, lucrarea vocal-simfonică care te poartă prin diferite stări, de la tulburare la melancolie ori de la mâhnire la resemnare, și-a păstrat valoarea incontestabilă, muzica unică ștergând lacrimi și aducând alinare sufletelor văduvite de persoanele iubite.

BILETE

Biletele de intrare la spectacolul de sâmbătă pot fi achiziționate începând de miercuri, 2 septembrie, de la ora 12:00, de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi:

Strada Agatha Barsescu nr. 18, Iasi

Telefon: +40-(0)232 211 144.

Weboperaiasi.ro

Facebookwww.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

You Tubewww.youtube.com/OperaIasi

PE ACEEASI TEMA:

Doua noi spectacole ale Operei Nationale Romane Iasi transmise online, in weekend

RECITAL DE OPERĂ – SEARĂ ITALIANĂ | Gradina Botanica Iasi

Gală extraordinară de balet | Opera Natională Romană Iasi

GALĂ DE OPERĂ ȘI BALET | Gradina Botanică

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Urma | Cinema Ateneu

Tinutul | Cinema Ateneu

Acasă | Cinema Ateneu

Gabriel Croitoru şi Vioara lui Enescu cântă în trei oraşe din Moldova în turneul aniversar Beethoven 250

Scrie un comentariu: