Remote Cinema – cea mai reușită aplicație de la hackathon-ul App Challenge

remote-cinema-aplicatie-windows-8-castigator-app-challenge-fotoEchipa Think IT câștigă marele premiu al hackathon-ului național Microsoft

Echipa Think IT din Cluj-Napoca, formată din Coman Alexandru, Mateoaea Adrian, Cîrstean Paul câștigă competiția națională App Challenge cu aplicația Remote Cinema, aplicație ce oferă posibilitatea de a vizualiza filme și/sau videoclipuri sincronizate cu prietenii, putând comunica în același timp impresii și informații în timpul vizionării.

CUMPĂRĂR

Aplicația poate fi încercată de orice utilizator Windows 8.1 și poate fi descărcată din Windows Store urmărind acest link.

După desemnarea câștigătorilor locali, o echipă formată din reprezentanți Microsoft a desemnat marele câștigător național. În continuare, Microsoft România lucrează împreună cu acești tineri dezvoltatori pentru publicarea tuturor aplicațiilor în Windows Store

Think IT: „Acest hackaton a fost o oportunitate pentru a ne testa limitele și, în același timp, pentru a cunoaște și socializa cu alte persoane pasionate de tehnologie.

AppChallenge a fost primul pas în realizarea uneia dintre ideile noastre, aplicația Remote Cinema, care deja a ajuns in Store într-o primă versiune.”

70 de aplicații dezvoltate în 24 de ore în cadrul App Challenge

Pe 16 noiembrie anunțam cel mai ambițios hackathon la nivel national, cu 250 de participanți din 5 orașe. Astăzi ne bucurăm să anunțăm rezultatele:

–          70 de aplicații dezvoltate în cadrul maratonului de programare de 24 ore

–          7 echipe finaliste

–          1 câștigător national

Oana Viciu, Audience Marketing Manager, Microsoft România: „Prin acest hackathon și a altor acțiuni similare, Microsoft România oferă suport pentru accelerarea inițiativelor venite din partea tinerilor și antreprenorilor români.

Participanții au avut acces la sesiuni tehnice pe tehnologii Microsoft (Windows 8 și Windows Phone) și susținerea unor profesioniști din domeniu, dezvoltând aplicații atractive în doar 24 ore.

Ideile inovative și pasiunea acestor studenți se traduc prin aplicații ce vizează o piață globală cu sute de milioane de utilizatori Windows 8 și Windows Phone, reprezentând potențialii lor clienți.

Pentru noi, ca organizatori, este întotdeauna impresionant să vedem idei din ce în ce mai utile și originale, alături de pasiunea și determinarea tinerilor dezvoltatori care urmăresc o carieră în domeniul IT.”

Echipele finaliste

  • București

Locul 1: Protest Map – aplicație ce prezintă în timp real harta evenimentelor ce au loc în București

Locul 2: Tren Călător 2.0 – update al aplicației Tren călător, ce conține pe lângă informațiile referitoare la rutere trenurilor din România și întârzieri, notificări în timp real pentru trenul întârziat, precum și posibilitatea de a trimite comentarii.

Locul 3: Soul Player – aplicație de muzică care, pe baza căutărilor utilizatorului (de exemplu muzică relaxantă), întoarce toate melodiile care se încadrează în categoria respectivă, prin intermediul mai multor motoare de muzică (Spotify, YouTube).

  • Sibiu

Yellow – aplicație educațională de tip joc cu operații matematice.

  • Iași

Public Transport – Aplicație de transport în comun pentru locuitorii din Iași.

  • Timișoara

Remind a show – calendar de seriale TV cu programare zilnică și notificări pentru noi episoade.

Premiile puse la bătaie sunt o tabletă Asus VivoTab Smart, 5 Xbox-uri și certificări Microsoft. Nu în ultimul rând, aplicațiile câștigătoare intră într-un program de promovare și consultanță tehnică și design din partea Microsoft.

Despre Microsoft

„Inspirația noastră la Microsoft este să fim liderul în tehnologie și partenerul de încredere pentru viitorul României”

Anunțată în iulie 2013, noua strategie a companiei la nivel mondial va fi centrată pe crearea unei familii de device-uri și servicii pentru utilizatori individuali și pentru organizații, de care vor beneficia oamenii de pe întreaga planetă – acasă, la serviciu sau în mișcare, în activitățile pe care le prețuiesc cel mai mult.

Direcțiile strategice de impact local ale Microsoft sunt Agenda Digitală pentru România, Competitivitatea Mediului de Afaceri și Crearea de Oportunități pentru Tineri.

INFO

Mai multe detalii despre Microsoft în România pot fi obținute de pe această pagină.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: