Regizorul Claudiu Goga se întâlneşte cu studenţii de la Universitatea Al.I. Cuza

claudiu-goga-foto-iasiLuni, 19 mai, de la ora 12.00, în Sala Senatului de la Universitatea Al.I. Cuza, regizorul Claudiu Goga şi actori ai Teatrului Naţional Iaşi din distribuţia recentei premiere de la Sala Mare Acasă, în miezul verii de Tracy Letts, se vor întâlni cu studenţii coordonaţi de profesorul universitar Nicolae Creţu. O dezbatere în vervă pe teme teatrale pornite de la vizionarea spectacolului, un schimb de idei ce continuă şirul de întrevederi culturale dintre studenţi şi Naţionalul ieşean început de cîteva stagiuni încoace.

  • În luna mai, spectacolul Acasă, în miezul verii se joacă la Sala Mare, de la ora 19.00, în zilele de 16, 23 şi 24.

August: Osage County( Acasă, în miezul verii), comedia neagră care are în prim-plan o familie disfuncţională din Oklahoma a fost jucată de Steppenwolf în 2007 dar şi pe Broadway (cu tatăl lui Letts în rolul lui Beverly Weston). August: Osage County a câştigat Premiul Pulitzer şi cinci premii Tony în 2008, unul dintre ele pentru cea mai bună piesă. Filmul care a avut la bază acest text a avut două nominalizări la premiile Oscar (Merryl Streep pentru rolul lui Violet Weston şi Julia Roberts pentru rolul Barbarei Fordham) precum şi nominalizari la Bafta şi Globurile de aur.

Tracy Letts este singurul artist care a câştigat atât Premiul Tony pentru interpretare (George din Cui e frică de Virginia Woolf?) cât şi un Premiu Pulitzer.

INFO

www.teatrulnationaliasi.ro

www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: