”REDU”… la Cuib si Acaju

redu-iasi

Începând de duminică, 21 decembrie, poţi aduce la Acaju si la CUIB haine şi textile ce nu îţi mai sunt de folos pentru a fi valorificate în cadrul proiectului REDU al Asociaţiei Mai Bine.

Încep campaniile de colectare! Începând cu duminică, 21 decembrie, puteţi lăsa la CUIB şi la Acaju haine curate, purtabile şi alte textile care nu vă mai sunt de folos. Noi le readucem la viaţă şi le valorificăm în cadrul proiectului nostru ce îşi propune să transforme deşeurile în resurse.

REDU este un proiect dezvoltat sub forma unei întreprinderi sociale ce îşi propune să transforme, într-un mod creativ şi educativ, deşeurile în resurse.

Iniţiat de Asociaţia Mai Bine, ONG cu peste 6 ani de experienţă în activităţi privind protecţia mediului, proiectul are drept scop reducerea cantităţii de deşeuri prin transformarea lor în produse cu impact pozitiv asupra comunităţii. Concret, recondiţionăm haine, redăm viaţă textilelor şi creem noi produse din materiale care, altfel, ar fi aruncate şi ar amplifica impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Considerăm mai mult decât necesară implementarea unui astfel de proiect la nivel local în condiţiile actuale în care consumul şi generarea de deşeuri cresc semnificativ iar gestionarea acestora se face la un nivel redus, sau, în unele comunităţi, chiar deloc. Atragem atenţia astfel asupra impactului pe care noi înşişi îl avem asupra locului în care trăim şi venim cu soluţii practice de îmbunătăţire a situaţiei actuale.

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

INFO

CUIB

Str. Gavriil Musicescu 14

Web: www.incuib.ro

FB: www.facebook.com/laCUIB

ACAJU

Str. Sf. Sava 15

Web: la-acaju.blogspot.com

FB: www.facebook.com/AcajuCafenea

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: