REDU #2 proiect artistic Gabriela Stoica

REDU este un proiect dezvoltat sub forma unei întreprinderi sociale, inițiat de Asociația Mai Bine, care își propune să transforme într-un mod creativ și educativ, deșeurile în resurse. În primii doi ani de activitate, REDU a devenit o inițiativă puternică de valorificare a textilelor și conștientizare în rândul consumatorilor.

Proiectul artistic REDU#2 este totodată un moment de aniversare, ce urmărește să sublinieze necesitatea adoptării unui comportament responsabil bazat pe respect față de oameni și mediu, prin selectarea cu grijă a surselor de consum.

Lucrările din cadrul proiectului expozițional REDU#2ani sunt reciclări ale unor for me culturale în contextul postproducției, un déjà vu al consumismului guvernat de legile capitalismului, în care obiectele sunt vectori ai dorinței.

Așa cum și Nicolas Bourriaud preciza în Postproducție, arta trebuie să-și asume o responsabilitate pentru forme și pentru funcționarea lor socială. Patrimoniul semnelor trebuie să rezulte într-un “consum civic”, o conștientizare colectivă a condițiilor de lucru inumane în procesul de manufacturare sau ravagiile ecologice create de multe tipuri de activitate industrială.

Gabriela Stoica (n. 1988, Ro) Artist vizual cu studii de master pe Cercetare Interdisciplinară în domeniul artelor contemporane la Universitatea “George Enescu”, Gabriela Stoica a dezvoltat un interes puternic pentru practicile performative, fenomenologia artei și diferitele forme de activism social.

Partener: Asociația Culturală AltIași. Sponsor: CUIB

 

Borderline Art Space promovează arta contemporană produsă în diverse situații sociale, politice și existențiale de graniță și dezvoltă un discurs critic legat de problematici și poetici actuale. Borderline Art Space este interesat să expună atât artiști emergenți, cât și artiști cu o practică deja recunoscută și, în timp ce contribuie la dezvoltarea structurii instituționale artistice, își asumă, de asemenea, angajamentul pentru un rol educațional.

INFO

Bordeline Art Space

Str. Belvedere 18, Iasi

www.borderlinespace.com

www.facebook.com/BorderlineArtSpace

PE ACEEASI TEMA:

Expoziția de litografii „Marc Chagall – Poezia culorilor” la Palatul Culturii

Expozitia concursului international ”Eminesciana”, editia a VII-a

”New Nationalisms in the Heart of Europe” – expozitia tanarului artist vizual slovac Tomáš RAFA

Expoziția „Iașii eroilor” poate fi vizitata gratuit pana pe 31 octombrie

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: