Record de turiști români în Israel: Peste 100.000 de turiști români în primele 11 luni ale anului

Preferința românilor pentru destinația Israel continuă să crească, astfel că destinația a depășit deja ținta de 100.000 de turiști români stabilită ca obiectiv până la finalul anului 2018. România devine astfel principala țară din regiune ca sursă de turiști în Israel depășind chiar și Polonia în luna octombrie, țară ce a fost pe primul loc în ultimii ani în acest clasament.

Conform ultimelor date ale Ministerului Turismului din Israel numărul turiștilor români ce au vizitat Israelul în primele 11 luni ale anului a fost de 100.900, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului 2017 și cu 118% față de anul 2016. În luna octombrie aproape 20.000 de români au vizitat Israelul iar în luna noiembrie 14.000 de români.

Ne așteptăm ca trendul ascendent să se păstreze și în lunile de iarnă, Israelul fiind o destinație cu climă blândă tot timpul anului și vreme perfectă pentru explorat chiar și în perioada Ianuarie – Martie. Temperatura variază între 15 și 22 grade Celsius în primele luni ale anului și oferă o vreme perfectă pentru explorat orașul” a declarat Ami Alon, Director de Marketing Europa Centrală și de Est.

Românii aleg Tel Aviv și Ierusalim ca destinații de city break

Vacanțele turiștilor români în Israel durează în medie 5 zile și includ cazare în Tel Aviv și excursii de o zi în Ierusalim sau chiar la Marea Moartă. Marea schimbare a ultimilor 3 ani este atenția îndreptată mai mult spre explorarea orașului Tel Aviv decât spre explorarea locurilor religioase. Bugetul de călătorie al turiștilor români este de 120 – 150 dolari pe zi, sumă ce include transportul, cazarea, mesele și eventualele cumpărături.

În fiecare săptămână, peste 40 de zboruri decolează de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă spre Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Prețurile încep de la 38 euro / bilet și zborul durează aproximativ 2,5 ore, fiind unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu.
Octombrie – aprilie, sezonul perfect pentru plajă în Eilat

Pe lângă Tel Aviv și Ierusalim, o altă zona extrem de cerută de turiștii români este Eilat. Românii aleg să își petreacă aici sejururile la Marea Roșie și să profite de temperaturile ridicate aproape tot timpul anului (temperaturi peste 30 de grade Celsius 8 luni pe an). Până în luna Martie, 2019, Wizz Air operează două zboruri săptămânale spre Eilat iar prețul unui bilet începe de la 40 euro.

Începând din 25 noiembrie 2018, Opera din Eilat a pus în scenă un nou spectacol care să anime serile celor care își petrec vacanțele la Marea Roșie. Spectacolul prezintă o călătorie muzicală în jurul lumii și fragmente din arii de opera celebre precum My Fair Lady și Phantom of the Opera.
Ierusalim, în topul destinațiilor anului 2018 conform Euromonitor

Potrivit raportului “Top 100 City Destinations 2018” publicat săptămâna această de către Euromonitor, Ierusalimul se află în topul orașelor cu creștere notabilă a numărului de turiști în anul 2018, alături de Porto, Mumbai și Osaka. Creșterea estimată pentru tot anul 2018 este de 38%, Ierusalimul ajungând astfel la 4,8 milioane de turiști până la sfârșitul anului 2018.

Despre Israel ca destinație de vacanță pentru turiștii români

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. Peste 60 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România – București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu (din luna iulie, 2018). Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 152% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , ,

Scrie un comentariu: