Recital instrumental in interpretarea Ansamblului Aventure (Germania)

Duminica, 4 martie, ora 18, in Sala „Eduard Caudella“, Casa Bals (str. Cuza Voda nr. 29),  sunteti invitati sa luati parte la RECITALUL INSTRUMENTAL in interpretarea Ansamblului AVENTURE din Freiburg, Germania.

Trio-ul Aventure este formatia de suflatori a Ansamblului Aventure, fondat in anul 1986, unul dintre cele mai vechi si importante ansambluri de muzica contemporana din Europa. Datorita contactelor dese cu compozitori din toata lumea, renumitelor concerte din Freiburg, numeroaselor compozitii muzicale, sutelor de premiere si concerte internationale, celor circa 20 de CD-uri realizate, Aventure a reusit sa marcheze traseul muzicii contemporane si sa atraga un numeros public.

Walter Ifrim (clarinet) este membru fondator al Ansamblului Aventure (1986) cu care a participat la diverse festivaluri si  a realizat o serie renumita de concerte  in Germania si strainatate. El este profesor de clarinet/saxofon si muzica de camera la Scoala de Muzica din Breisgau, Freiburg.

Wolfgang Rüdiger (fagot) este membru fondator si conducator al Ansamblului Aventure. A participat la numeroase concerte internationale, a realizat inregistrari pentru televiziune si pe CD, pentru care a primit decoratii si premii. A scris numeroase articole si a publicat carti despre muzica: interpretare de ansamblu, respiratie si  corp.

Alexander Ott (oboe), solist al Orchestrei Simfonice SWR din Freiburg, este membru in numeroase ansambluri (printre altele membru fondator al Ansamblului Modern) si a realizat multe inregistrari pentru televiziune si pe CD. Din 2006 este oboist al Ansamblului Aventure.

In program lucrari de: Sándor Veress, Andrea Vigani, Violeta Dinescu, Gabriel Malancioiu, Michael Quell, Erwin Schulhoff.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German din Iasi in parteneriat cu Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi si Colegiul de Arta “O.Bancila” din Iasi.

 

Intrarea este libera!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: