Recital extraordinar susţinut de pianistul Eugene Alcalay

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iași – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Asociaţia Crescendo Events şi Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, vă invită marţi, 7 mai 2019, ora 18.00, la Palatul Culturii din Iași, în Sala „Henri Coandă”, la un recital extraordinar, susţinut de pianistul Eugene Alcalay, din Statele Unite ale Americii.

Muzician de origine română, născut la București, dr. Eugene Alcalay este, din 2015, profesor de pian la Școala de Muzică din cadrul Universității Azusa Pacific – Los Angeles. În 1984, Leonard Bernstein îi confirma „talentul remarcabil atât ca interpret, cât și în calitate de compozitor”.

A fost primul beneficiar al Bursei „Leonard Bernstein” pentru tineri muzicieni talentați, de la Școala de Muzică din Indiana, unde a obținut diplome de licență în interpretarea pianistică și în compoziție (1988). Și-a continuat studiile la Institutul de Muzică „Curtis” (1990) și apoi la „Juilliard”, unde a obținut diplome de Master (1993) și Doctor în interpretare (1998). Eugene Alcalay a susținut cursuri de măiestrie și a cântat în Europa, America de Sud, Asia, Australia, Noua Zeelandă și Statele Unite ale Americii.

Evenimentul este organizat sub egida „Iaşi – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020” și este cuprins în proiectul cultural-educativ „Portativul Tânărului Artist”, prin care Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” oferă artiștilor posibilitatea de a performa în spaţii scenice neconvenţionale.

PROGRAM

  • Dimitri Şostakovici- Preludiul şi fuga op.87 nr. 24 în Re minor
  • Franz Liszt – Psalmul 42 din Album d’un Voyageur vol.I, S.156
  • Ludwig van Beethoven- Sonata op. 31 nr.3 în Mi bemol major
  • Frédéric Chopin – Sonata nr.3. op. 58 în Si minor.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: