Recital Extraordinar Dorel Visan: ”Eminescu – om, geniu si sfant”

Recital Extraordinar al Maestrului  DOREL VIŞAN – „EMINESCU – OM, GENIU ȘI SFÂNT” în Sala Mare  de Spectacole „Radu Beligan”, sâmbătă, 25 februarie de la ora 19.00

Dorel Vișan aduce la Iași un recital extraordinar, dedicat lui Eminescu, în pluralitatea și complexitatea sa: poet național, scriitor de geniu, dar și iubitor de neam și patrie, sau ultimul mare romantic ce a dedicat Femeii mare parte a operei sale.

Eminescu este geniu, și când era tânăr, și mai târziu. Este om, și când era tânăr, și mai târziu. Și are sfințenie – harul lui Dumnezeu – pe tot parcursul vieții sale. Prin acesta, Eminescu devine poet divin – pentru că era depozitarul întregii învățături din vremea lui. Cred că Eminescu singur ne-a transmis un testament ontologic, prin marea lui capodoperă Luceafărul, o autocaracterizare tragică. Și-a trăit acest fapt conștient de marile daruri pe care i le-a dat Dumnezeu. (…) După 1989, Eminescu a fost uitat, lăsat în umbră, ignorat și chiar contestat.La modul direct și foarte degradant pentru o nașiune care se consideră civilizată și vrea să se așeze pe valori. Se pare ca noi am uitat cum arată valoarea. Din această cauză nu putem așeza societatea modernă decât pe ignoranță.Dorel Vișan

Ateneul din Iași are plăcerea de a vă invita să îl urmăriți, în premieră pe scena Sălii Mari de Spectacole „Radu Beligan”, pe Maestrul Dorel Vișan în recitalul extraordinar „Eminescu – Om, Geniu și Sfânt”, sâmbătă, 25 februarie, la ora 19.00.

BILETE

Preț bilet: 20 lei/ 15 lei cu reducere. Pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: