Recital extraordinar de chitară clasică DUO Kitharsis

Recital extraordinar de chitară clasică susținut de Duo Kitharsis, 16 noiembrie 2018, ora 18.00,  Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iaşi. Format din Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, Duo Kitharsis este un duo de chitare de origine română, prezent în viața scenică încă din anul 2009.

După absolvirea cu succes a Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică Bucureşti, la clasa de chitară a Lect. Univ. Dr. Cătălin Ștefănescu-Pătraşcu, Duo Kitharsis îşi continuă studiile de Master în duo de chitare la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, Germania, avându-i ca profesori pe Duo Kaltchev – Ivo şi Sofia Kaltchev.

Începând cu anul 2013, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai celebre duo-uri de chitară din lume, Duo Melis – Alexis Muzurakis şi Susana Prieto. În iunie 2016, cei doi termină studiile de Master, fiind absolvenți ai Academiei de Muzica HEAR – Universitatea din Strasbourg, Franța.

 

În deschidere: microrecital de chitară clasică susținut de Ștefan Lupu, student al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității de Arte “G. Enescu” Iași, aflându-se sub îndrumarea domnului conferențiar univ. dr. Daniel Dragomirescu.

Ștefan Lupu a început studiul chitarei sub îndrumarea domnului profesor Ilie-Aurelian Zugrav în anul 2011, obținând până în prezent premii la diferite concursuri și festivaluri de chitară clasică. A susținut recitaluri în țară (București, Iași, Piatra Neamț, Cluj, Tulcea) și în străinătate la Expo Milano 2015.  A participat la lecții de masterclass cu renumiți maeștri ai chitarei precum Gabriel Bianco, Antal Puzstay, Carlo Marchione, Lorenzo Micheli, Andrew Zohn, Cătălin Ștefănescu, Daniel Dragomirescu, Mihai Cojocaru, Kónya István și Matteo Mela.

Intrarea liberă.

INFO

IAȘI Guitar Festival

iasiguitarfestival.jimdo.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: