Recital de vioara si pian: „Romantism ebraic”/ 27 ianuarie

Recital de vioara si pian: „Romantism ebraic”/ 27 ianuarie afis iasiConcert organizat in parteneriat cu Filarmonica de Stat Iasi si Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi, cu ocazia „Zilei memoriei Holocaustului si a prevenirii crimelor impotriva umanitatii”

Din program: opere de Max BRUCH, Joseph ACHRON, George PERELMAN, Ernest BLOCH, Marcel MIHALOVICI, John WILLIAMS si Mark WARSHAWSKY

Invitati: Isabelle DURIN (vioara) si Michaël ERTZSCHEID (pian)

Duminica, 27 ianuarie, ora 19.00
Sala „Caudella” (Casa Bals) a Universitatii de Arta „George Enescu” Iasi
Biletele sunt puse in vanzare la Filarmonica de Stat Iasi

DESPRE

Isabelle Durin a urmat studii de vioara cu Alexandre Brussilovsky la CNR din Versailles, continuandu-si studiile, din 1997, la Conservatorul National Superior de Muzica (CNSM) din Lyon, la clasa profesorilor Jean Estournet si Kazimierz Olechovski. In 1999, participa la turneul european al Gustav Mahler Jugend Orchester, condusa de dirijorul Franz Welser-Möst, si obtine, in 2001, diploma CNSM din Lyon. In acelasi an, Isabelle Durin este admisa la cursul de maiestrie condus de Shmuel Ashkenazi, in cadrul Schleswig Holstein Muzik Festival din Lübeck, apoi se perfectioneaza alaturi de violonisti precum Jean-Pierre Sabouret, Boris Garlitsky, Igor Volochin, Patrice Fontanarosa sau Roland Daugareil, continuandu-si in acelasi timp studiile superioare de muzica de camera alaturi de Alain Meunier si Michel Strauss, la CNSM din Paris. In 2003, devine membra a Orchestrei Nationale Île-de-France. In luna decembrie a aceluiasi an, primeste in cadrul Senatului medalia de bronz a Société d’Encouragement au Progrès. Primul sau disc, „Romantism ebraic”, realizat impreuna cu pianistul Michaël Ertzscheid, a fost imprimat la casa de productie Jade (Universal).

Michaël Ertzscheid urmeaza cursuri de perfectionare la Conservatorul Superior din Paris, unde i se decerneaza Premiul pentru armonie si analiza. De asemenea, obtine o bursa de incurajare a Societatii Autorilor, Compozitorilor si Editorilor de Muzica (SACEM). In 2000, este admis la Conservatorul Superior National de Muzica si Dans din Paris si obtine Premiile pentru armonie (la clasa profesorului Jean-Claude Raynaud), contrapunct (la clasa profesorului Jean-Paul Holstein) si fuga (la clasa profesorului Thierry Escaich). Studiaza, de asemenea, improvizatia (sub indrumarea lui Jean-François Zygel si Thierry Escaich) si muzica de camera (sub indrumarea lui Pierre-Laurent Aimard). Este invitat la numeroase festivaluri, in calitate de solist sau de membru al ansamblului de camera. A urmat cursurile CNSM, alaturi de pedagogi precum Marie-Françoise Bucquet sau Hervé Billaut, obtinand certificatul de Aptitudine in predarea pianului. In prezent, preda cursuri de pian la Conservatorul Regional din Boulogne Billancourt si este profesor de analiza la Conservatorul Regional din Paris.

In acceasi zi, de la ora 17.30, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” organizeaza, in parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici Iasi, vernisajul expozitiei „Cum a fost posibil? Holocautul evreilor din Romania”. Expozitia poate fi vizitata in perioada 27 ianuarie – 8 februarie 2013 la Galeriile de Arta ale Uniunii Artistilor Plastici Iasi, strada Lapusneanu nr. 7-9.

INFO

www.institutfrancais-roumanie.com/ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: