Recital de sonate, Aida Marc – pian si Teofil Buteica – vioara

2015.05.09.Recital-vioara-a

Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi vă invită la Recitalul de sonate susţinut de violonistul TEOFIL BUTEICĂ și pianista AIDA MARC, de la Universitatea de Vest din Timisoara.

Evenimentul va avea loc joi, 9 aprilie, orele 19, în Sala „Eduard Caudella” (Casa Balș, str. Cuza Vodă 29), în cadrul Stagiunii muzicale 2014-2015.

PROGRAM

Ludwig van Beethoven

  • Sonata a IV-a pentru vioară şi pian, op.23, în la minor

E.Grieg

  • Sonata a II-a pentru pian şi vioară, op.13, în Sol major

J.Brahms

  • Sonata a II-a pentru pian şi vioară, op.100, în La major

Intrarea este liberă!

Aida Marc – pian / Născută în Timişoara, urmează cursurile Liceului de Artă „Ion Vidu“, apoi studiile la Academia de  Muzică „Gh. Dima“ din Cluj Napoca, sub îndrumarea pianiştilor Daniel Goiţi şi Dan Grigore. În 2005, a obţinut o bură de studii în Chicago la De Paul University, la clasa pianistei Eteri Andjaparidze. A urmat cursurile şcolii doctorale sub conducerea profesoarei Amanda Penick.A fost preparator universitar la Academia de Muzică „Gh.Dima“ din Cluj-Napoca, apoi asistent universitar la Facultatea de Muzică din cadrul Universitaţii de Vest din Timişoara. A fost angajată la universitatea „Stillman College- Fine Arts Department“ şi la „The University Alabama – The School of Music and Opera Theater Department“ din Tuscaloosa, USA. A participat la cursuri de masterclass organizate de Jeffrey Seagal, Andrew Willis, Mee-Hyun Ahn, Mayer şi Barbara Nissman. A susţinut concerte cu Symphony Orchestra, recitaluri de muzică de cameră cu Capstone Quartett (Tuscaloosa,2008) şi cu orchestra de cameră Pforzheim & Bad Wildbad (2013). A susţinut recitaluri cu ansamblul cameral „Marcel Băluţă“, Germania . A susţinut recitaluri în Chicago, Montevallo, Mobile, Belgrad (Serbia), Zwolle (Holland), Bad Wilbad (Germania).

Teofil Buteica – vioară / Născut în Timişoara, urmează cursurile Liceului de Artă „Ion Vidu“, apoi studiile la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, la clasa profesor Octavian Nicolaevici. În paralel a urmat cursurile Facultăţii de Hidrotehnică din cadrul Universităţii Tehnice.
Actualmente, Teofil Buteica este cadru didactic la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu“ din Timişoara, la catedra de ansamblu şi muzică de cameră. Violonistul Teofil Buteică este laureat al concursurilor pe meserii de la Iaşi, Târgu-Mureş, Craiova, Timişoara. Ca student a participat la faza naţională Student Fest de la Iaşi, obţinând premiul II. A participat la cursurile de Masterclass organizate de Serban Lupu (USA), Marian Tănău (USA), Florin Paul (Germania), Luminiţa Burcă, Ioan Fernbach, Modest Iftinichi.
În 1994 a concertat cu orchestra Filarmonicii banatului, concertul de Mendelssohn Bartholdy sub bagheta maestrului Remus Georgescu. A susţinut numeroase recitaluri camerale în localităţile: Arad, Oradea, Târgu-Mureş, Craiova, Szrged, Belgrad, Belfort. Ca perteneri de muzică de cameră i-a avut pe pianiştii Sorin Popescu, Sorin Dogariu, Manuela Iana Mihăilescu, pe violonistuo Dorel Bic şi violonistul Claudiu Ionescu. În anii 2013, 2014 a participat la Festivalul Naţional al Muzicii de cameră din Timişoara, ediţia X, XI alături de pianista Aida Marc.

INFO

Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi

Str. Cuza Voda nr. 29, Iasi, Romania.

Telefon/fax: +4 0232 276020

Web: www.arteiasi.ro

FB: www.facebook.com/arteiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: