Recital de poezie | Daniela Nane și Silviu Biriș

Ateneul Național din Iași vă invită Duminică, 27 Martie 2022, de la ora 19:00 la recitalul de poezie „Țara mea de dor”!

„Țara mea de dor” – Spectacolul își dorește să aducă în atenția și inimile publicului larg și în special a tinerilor, valorile autentice romanesti: credința , dragostea și nădejdea, sentimentul iubirii de tară, al datoriei de a fi cetățean al acestui pământ binecuvântat și de a nu se pierde poezia, muzica și tradiția românească.

Spectacolul include creații lirice ale marilor poeți români care au jertfit viața și condeiul propășirii identității noastre de neam și de limbă.

Poeziile sunt însoțite de acordurile inspirate ale pianului care întregesc inefabilul actului artistic.
Durata spectacolului este de o ora iar distribuția include nume consacrate ale scenei românești: actorii Daniela Nane și Silviu Biris și pianista Ioana Lupașcu.

Noi, autorii spectacolului ne dorim cu ajutorul Divinității să ajungem în inimile dumneavoastră atât de încercate de vremurile pe care le trăim și împreună cu dumneavoastră, spectatorii de pretutindeni, sa lăsăm posterității și cărții nescrise a istoriei neamului românesc, o pagina de cultură, de emoție și de dragoste cu fiecare oră de spectacol petrecută a zilelor vieții noastre.

Repertoriul poetic include creații semnate de Mihai Eminescu, Radu Gyr, George Coșbuc, Adrian Păunescu, Costache Ioanid iar pianul va da viață unor compoziții prețioase ale marilor compozitori precum Ciprian Porumbescu, Grigoraș Dinicu, aranjamente ale pianistei pe teme folclorice românești, Serghei Rachmaninov , J. S. Bach etc.

BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 25 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau la locatie, cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul Național din Iasi 

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulNationalIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: